2023

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college. Hieronder vindt u de columns gepubliceerd in 2023.

 • Wisselende gezichten

  04 januari 2023

  Het nieuwe jaar is begonnen. 2023 kende een warme start! Qua temperatuur en vanwege de wijze waarop velen het nieuwe jaar feestelijk hebben ingeluid. Met veel siervuurwerk en oorverdovende knallen. Niet alles bleef heel. Een jaarwisseling dus met wisselende gezichten: vrolijk, feestelijk en (enigszins) bedroefd.

 • Lokale bedrijven met internationale uitstraling

  11 januari 2023

  Als je denkt aan een lokaal bedrijf met internationale uitstraling dan denk je al snel aan Oceanco. Toch zijn zij niet het enige bedrijf met een internationale klantenkring en een sterke lokale binding waar we als inwoners trots op mogen zijn.

 • Een gezond en duurzaam 2023

  18 januari 2023

  Uitzonderlijk warm, zo begon het nieuwe jaar 2023. En je hoort steeds vaker dat 'het weer uitzonderlijk' was. Door de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen verandert ons klimaat. We krijgen vaker te maken met extremen in kou, warmte, droogte en regenval.