Noodlottig ongeval Lammetjeswiel

Afgelopen weekend bereikte ons het droevige nieuws dat een 13-jarig meisje uit Papendrecht in het Lammetjeswiel is overleden. Veel Alblasserdammers zitten met vragen hierover. Daarom informeren we u graag.

Hulp bij het Brughuis

Het was afgelopen zaterdag druk bij de zwemplas. Veel bezoekers zijn ooggetuige geweest van deze tragische gebeurtenis. Zij kunnen te maken krijgen met een stressreactie. Hoe die reactie eruitziet, is voor iedereen anders. Mogelijke reacties zijn: herbeleven, nachtmerries krijgen, zaken vermijden, prikkelbaarheid of schuldgevoelens.

Het is belangrijk om te weten dat dit normaal is. Het kost tijd om de schokkende gebeurtenis te verwerken en een plek te geven. De meeste mensen vinden daar zelf een goede manier voor, bijvoorbeeld door erover te praten met familie of vrienden. Sommige mensen hebben daar professionele hulp bij nodig. Daarvoor zijn Slachtofferhulp en Het Brughuis beschikbaar. U kunt bij hen terecht met uw vragen en zorgen. 

Veiligheid zwemplas

Er zijn geen aanwijzingen dat de zwemplas onveilig is. De politie spreekt van een noodlottig ongeval en er volgt geen strafrechtelijk onderzoek. Er is daarom voor de gemeente op dit moment geen aanleiding om aanvullende maatregelen te nemen. De zwemplas voldoet aan alle veiligheidseisen. Dit blijkt ook uit het rapport dat de Omgevingsdienst Midden-Holland in mei over deze locatie maakte.

Wel adviseren we inwoners en bezoekers om, voordat ze het water in gaan, kennis te nemen van de blauwe informatieborden en altijd alert te blijven in de buurt van water.

Hier kunt u terecht met (zorg)vragen

Het Brughuis

Bezoekadres:
Ieplaan 2
2951 CB Alblasserdam

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00-17.00 uur.

Telefoon:
078 - 202 11 11

Slachtofferhulp Nederland

Telefoon:
0900 0101

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur