De Avond4daagse: Een viering van beweging en samenkomen

Het is weer de tijd van het jaar. De traditionele Avond4daagse, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Wandelbond, trekt van 17 tot en met 20 juni door de straten van Alblasserdam. Dit jaarlijkse evenement, met honderden edities verspreid over het hele land, brengt mensen in beweging – letterlijk en figuurlijk.

Mooi jeugdherinnering

Wie herinnert zich niet die kinderjaren, gevuld met spanning en plezier, wanneer we samen met vriendjes en vriendinnetjes deelnamen aan de Avond4daagse? De voldoening om na vier avonden wandelen die felbegeerde medaille om je nek te mogen hangen. Voor velen van ons zijn dit onvergetelijke herinneringen en het is hartverwarmend om te zien hoe deze traditie voortleeft. Ouders en grootouders zien hun kinderen en kleinkinderen dezelfde routes lopen die zij ooit aflegden, misschien zelfs met de oude medailles nog ergens trots opgeborgen.

Ode aan onze vrijwilligers: de ware helden van de Avond4daagse

In Alblasserdam staat een toegewijd team van vrijwilligers elk jaar klaar om dit evenement vlekkeloos te laten verlopen. Hun taken zijn niet gering: van het regelen van inschrijvingen tot het beveiligen van oversteekplaatsen en drukke kruispunten. Dankzij hun inspanningen kunnen de deelnemers genieten van prachtige wandelroutes van 2,5, 5 of 10 kilometer door en rondom Alblasserdam. Onze vrijwilligers verdienen een groot applaus. Zonder hen zou de Alblasserdamse vierdaagse simpelweg niet kunnen bestaan. Daarom wil ik mijn diepe waardering uitspreken voor hun harde werk en betrokkenheid.

Samen in beweging

Als wethouder sport ben ik natuurlijk ook erg blij dat dit evenement mensen letterlijk in beweging brengt. Want bewegen is gezond! Ik zie ernaar uit om samen met mijn collega’s het startschot te geven en op de laatste avond de medailles uit te reiken. Het is een moment van trots en verbinding, een viering van wat we als gemeenschap kunnen bereiken. De Avond4daagse is meer dan een wandeltocht; het is een viering van beweging, herinneringen en saamhorigheid. Laten we samen deze traditie in ere houden en genieten van elke stap.

Freek de Gier
Wethouder

2024 Freek de Gier socials