Naar de inhoud
U bent hier...  Home Actueel Nieuwsarchief Nieuwe aanpak laaggeletterdheid
 

Nieuwe aanpak laaggeletterdheid

Alblasserdam gaat aan de slag met laaggeletterdheid in de gemeente door taalvrijwilligers te werven en taallessen actief aan te bieden. Op 13 november is er een taalnetwerklunch voor maatschappelijke organisaties waarbij dit onderwerp op de agenda staat.


schrijfblok, pen en kranten

Wat doet Alblasserdam?

De gemeente zet in op het begrijpelijk communiceren. Wij zorgen dat onze uitingen zoals brieven en de website begrijpelijk zijn geschreven. Alblasserdam is een van de partners van het bondgenootschap geletterdheid Drechtsteden, samen met onder andere het Albert Schweitzerziekenhuis, Leger des Heils, bibliotheek, Syndion, Philadelphia, Sociale Dienst Drechtsteden (SDD), UWV, vluchtelingenwerk en Dienst

Gezondheid &Jeugd.


Samen met Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) gaan we taalvrijwilligers werven. We hopen dat veel mensen zich aanmelden. Daarnaast stimuleren we het voorlezen op peuterspeelzalen en in het basisonderwijs. Voorbeelden zijn: Boekstart in de bibliotheek met een voorleeskoffer en interactief voorlezen.

Mensen nodig

Wij zoeken mensen die het leuk vinden om anderen te helpen met dagelijkse lees- en schrijfmomenten, of om een groepje te begeleiden. Ook zoeken we taalvrijwilligers die het taalhuis in de bibliotheek kunnen bemensen. De Stichting Lezen en Schrijven zorgt voor materiaal en scholing.
Daarnaast hopen we dat mensen zich aanmelden die geïnteresseerden kunnen doorverwijzen naar organisaties die taallessen aanbieden. Bij voldoende deelnemers zijn de lessen in Alblasserdam, anders elders in de Drechtsteden.

Aanmelden

Aanmelden voor taallessen kan bij:
• bibliotheekAanZet, (078) 620 5500
• Da Vinci College (Nederlandstaligen), (088) 657 2657
• NLEducatie (anderstaligen), (010) 303 32 14
• Taalclub (anderstaligen), (078) 890 0283
• Stichting Lezen en Schrijven, (070) 302 26 60


Wie als taalvrijwilliger aan de slag wil, kan zich aanmelden bij de Stichting Welzijn Alblasserdam, (078) 202 1220.


Digitaal loket

Contact

Telefoon: 14078 (vijfcijferig)


Whatsapp logo

  06 402 893 92

Bezoekadres:
Cortgene 2

2951 ED Alblasserdam