Nieuws

 • Kinderboerderij zoekt bestuursleden

  11 september 2023

  Alblasserdam heeft een prachtige kinderboerderij. De kinderboerderij wordt bestuurd door een stichting en gerund door een enthousiaste beheerder. De beheerder wordt geholpen door ongeveer 25 vrijwilligers.

 • Wegafsluitingen in de week van het Havenfestival

  08 september 2023

  Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 september is de 31e editie van het Havenfestival in Alblasserdam. Voor de festiviteiten is het nodig enkele wegen af te sluiten. Gele borden geven een omleidingsroute aan. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

 • Extra budget voor zwembad Blokweer

  08 september 2023

  Een zwembad is een belangrijke voorziening voor een dorp als Alblasserdam. In een waterrijke omgeving is het heel belangrijk om zwemles te krijgen. Ook willen we graag dicht bij huis goede plekken aanbieden om aan de gezondheid te werken, recreatief of bij een vereniging.

 • De Week van het lezen en schrijven

  08 september 2023

  Van 8 tot en met 15 september is het de landelijke Week van het lezen en schrijven. Dit vindt ieder jaar plaats. Tijdens deze week is er aandacht voor het verminderen en het voorkomen van laaggeletterdheid. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is dan lastiger.

 • Aanleg geveltuinen is gestart

  08 september 2023

  Op donderdag 7 september zijn de eerste geveltuinen aangelegd. Wethouder Marten Japenga was aanwezig bij dit feestelijke moment.

 • Dag van de Democratie: denk mee over de plannen voor 2024!

  05 september 2023

  Op vrijdag 15 september is de landelijke Dag van de Democratie! Als gemeente willen we graag de inwoners en maatschappelijke partners betrekken bij wat wij doen. Sámen zijn we Alblasserdam. Daarom nodigen we iedereen uit om te reageren op het concept uitvoeringsprogramma voor 2024. Het is een bijzondere kans om je stem te laten horen.

 • Vervolgonderzoek naar PFAS in eieren van start

  01 september 2023

  Verschillende inwoners houden kippen en eten de eieren die deze kippen leggen. Het is daarom belangrijk om te weten of er PFAS terecht komen in de eieren. En wat dit betekent voor de inwoners die deze eieren eten. Daarom starten de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht een uitgebreid onderzoek daarnaar. In dit onderzoek worden dus ook de eieren in de gemeente Alblasserdam onderzocht.

 • Derde inloopavond Zuidelijk Havengebied

  29 augustus 2023

  Dinsdag 29 augustus (2023) organiseert de projectontwikkelaar Stevast Ontwikkeling BV De Langen & Van den Berg BV de derde inloopavond over de ontwikkeling van het Zuidelijk Havengebied. Tijdens deze avond worden de direct omwonenden, ondernemers en geïnteresseerden geïnformeerd over de verdere uitwerking van het Havenblok. Aanwezigen kunnen in gesprek gaan met de ontwikkelaar en kunnen vragen stellen over het project. Ook geeft OceAnco een presentatie over hun toekomstplannen in het gebied. De inloopavond vindt plaats in Cultureel Centrum Landvast, met vrije inloop tussen 18.30 en 21.00 uur.

 • Aanvragen waarderingssubsidie voor 2024

  28 augustus 2023

  Ook in 2024 is het voor (sport)verenigingen en stichtingen in Alblasserdam mogelijk om een waarderingssubsidie aan te vragen.

 • Veiligheidsmonitor 2023 gaat van start

  07 augustus 2023

  Heeft u last van rommel op straat? Hinder van buren of rondhangende jongeren? Is er bij u ingebroken? Dit zijn enkele vragen uit de Veiligheidsmonitor. Vanaf deze week ontvangen 600 willekeurig gekozen inwoners een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen.