Nieuws

 • Waterschap houdt zaterdag hoogwater-oefening

  08 december 2023

  Zaterdag 9 december organiseert waterschap Rivierenland een grote oefening voor hoogwater. Dijkwachten lopen alle dijken langs de grote rivieren na. Ook de Oost- en West-Kinderdijk in Alblasserdam komen aan bod.

 • Veel positieve reacties voor nieuwe laadpalen

  01 december 2023

  Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Daarom breiden we het aantal oplaadplekken in ons dorp uit. Om te zorgen voor een goede spreiding van het aantal elektrische oplaadpunten over het hele dorp, gebruiken we een plankaart. Deze zomer hebben we een plankaart met nieuwe voorstellen voorgelegd aan inwoners. Veel mensen hebben daarop gereageerd en meegedacht. We willen hen daarvoor bedanken. Want dankzij alle reacties is de plankaart nog beter geworden.

 • Uitslag Tweede Kamerverkiezing 2023 Alblasserdam

  23 november 2023

  Op 22 november was de Tweede Kamerverkiezing. Op deze pagina staan de uitslagen voor Alblasserdam

 • Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezing 2023

  23 november 2023

  Dit zijn de voorlopige uitslagen van Alblasserdam voor de Tweede Kamerverkiezing.

 • Opkomstcijfers Tweede Kamerverkiezing 2023

  22 november 2023

  Vandaag is de Tweede Kamerverkiezing. Op deze pagina delen we de opkomstcijfers. De pagina wordt gedurende de dag bijgewerkt met actuele cijfers.

 • Hoogwater verwacht in Alblasserdam

  22 november 2023

  Vanaf morgen (donderdag 23 november) loopt de waterstand op. Hierdoor kunnen laaggelegen delen van Alblasserdam wateroverlast ervaren. Daarom neemt de gemeente een aantal voorzorgsmaatregelen.

 • Tijdelijke afsluiting fietspad Grote Beer

  20 november 2023

  Van dinsdag 21 november tot en met donderdag 23 november is het fietspad Grote Beer tussen kruispunt De Helling en Edisonweg afgesloten. Waterschap Rivierenland is dan bezig met asfaltwerkzaamheden.

 • Dag van de Ondernemer

  17 november 2023

  Vandaag is de Dag van de Ondernemer! Een mooi moment om stil te staan bij alle ondernemers in ons dorp: van banketbakkers, supermarkten en horeca tot productiebedrijven, en van bouwgroothandel tot ijszaak. Alblasserdam is een ondernemend dorp.

 • Nieuwe betaling energietoeslag voor Alblasserdammers met laag inkomen

  16 november 2023

  Alblasserdammers met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum komen in aanmerking voor een energietoeslag. Dat heeft de gemeenteraad van Alblasserdam deze week besloten. De energietoeslag is geld van het Rijk om mensen met een laag inkomen te helpen de energierekening te betalen.

 • Begroting 2024 in een oogopslag

  15 november 2023

  Waar gaan we als gemeente in 2024 het geld aan uitgeven? En wat komt er binnen? Dit lees je in de begroting. Hierstaan alle inkomsten en uitgaven die we voor volgend jaar verwachten.