Nieuws RSS icoon

• Extra verkeersdrukte verwacht door weekendafsluiting A15

• Praat mee over toerisme Kinderdijk tijdens inloopavond

18 juni 2019

Bent u benieuwd naar de plannen van de gemeenten Molenlanden en Alblasserdam om de toeristenstroom naar de molens van Kinderdijk in goede banen te leiden? Of heeft u hier zelf ideeën over? Bezoek dan op maandag 1 juli de inloopbijeenkomst in Partycentrum De Klok, Molenstraat 117 in Kinderdijk (aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur).

• Geef uw mening over speelplekken in Alblasserdam

12 juni 2019

Wat vinden u en uw kinderen belangrijk op het gebied van buiten spelen? Zijn er genoeg speelplekken? Hoe kunnen ze nog leuker gemaakt worden? Aan wat voor soort speelplekken hebben uw kinderen behoefte? Wij horen het graag.

• Alblasserdam sluit 2018 af met positief resultaat van 1,3 miljoen

06 juni 2019

De gemeente Alblasserdam sluit het jaar 2018 af met een positief saldo van € 1.293.000. Dat blijkt uit de Jaarrekening 2018 die het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad heeft aangeboden.

• Informatiebijeenkomst aardgasvrij wonen in Alblasserdam

05 juni 2019

Op maandag 17 juni is er een bijeenkomst over aardgasvrij wonen in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. Hier krijgen inwoners meer informatie over hoe we stapsgewijs over gaan op nieuwe energiebronnen voor verwarmen en koken en wat zij zelf kunnen doen.

• Onderzoek analyse inhoud tankwagen Den Ouden Transport (OTT) afgerond

03 juni 2019

Het onderzoek naar de inhoud van de tankwagen, die bij het incident op het bedrijventerrein aan de Edisonweg op 9 februari 2019 hevige stankoverlast veroorzaakte in Alblasserdam en daarbuiten, is afgerond. De stof die in de container van de tankwagen werd opgewarmd was zuivere Petrolad 2101.

• 'Op het gebied van groen maken we een inhaalslag'

29 mei 2019

De gemeente heeft de afgelopen anderhalf jaar volop bomen geplant en het einde is nog niet in zicht. ,,Het zou zomaar kunnen dat we in vier jaar duizend bomen gaan halen'', zegt verantwoordelijk wethouder Peter Verheij. ,,Op het gebied van groen hebben we een inhaalslag te maken. Daar zijn we volop mee bezig.''