Nieuws RSS icoon

• Laat u informeren over hulp bij armoede

14 oktober 2019

Wilt u meer weten over hulp bij armoede? Op donderdag 17 oktober, tijdens Wereldarmoededag, kunt u tijdens een inloop bij ParticiPand kennismaken met plaatselijke organisaties die zich inzetten voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Voor de eerste 25 bezoekers staat een boodschappenpakket van supermarkt Plus klaar.

• Praat mee en teken mee voor 'Veilig samen-leven in Alblasserdam'

11 oktober 2019

In Alblasserdam moet iedereen zich veilig voelen om zichzelf te kunnen zijn ongeacht geaardheid, geloof en/of levensovertuiging. Dat is de kern van de uitnodiging aan alle Alblasserdammers die een werkgroep van raadsleden en bestuurders heeft opgesteld.

• Inleveren loont tijdens Nationale Recycleweek

14 oktober 2019

Wat als de elektrische tandenborstel kapotgaat of de kruimeldief ermee stopt? Berg deze kapotte apparaten niet op in een doos of in een lade, maar lever ze in.

• Fietspad op Kerkweg tijdelijk afgesloten

07 oktober 2019

Het fietspad op de Kerkweg bij de Kortlandse Molen is tijdelijk afgesloten tot 1 november. Dit heeft te maken met werkzaamheden die Waterschap Rivierenland uitvoert.

• Inloopavond nieuwbouw De Twijn

02 oktober 2019

Op donderdagavond 10 oktober bent u welkom bij een inloopavond over de plannen voor de nieuwbouw van het Integraal Kindcentrum De Twijn.

• Opnieuw Aziatische tijgermug aangetroffen

24 september 2019

In de omgeving van de Eksterstraat is opnieuw een Aziatische tijgermug (Aedes albopictus) aangetroffen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) plaatst daarom meer muggenvallen en laat rioolputten en waterpoeltjes nakijken op de aanwezigheid van larven. Als dat nodig is, worden broedplaatsen verwijderd of behandeld met een middel dat de larven doodt.

• Groen dak actie

Wilt u uw huis duurzamer maken en heeft u een plat dak? Dan is een groen dak misschien wel iets voor u. Zo'n dak vol met plantjes heeft veel voordelen. U kunt nu profiteren van de actie van de gemeente en het bedrijf AH Daktuinadvies.

• Praat mee over de toekomst van het molengebied

18 september 2019

De schijnwerpers staan volop gericht op Werelderfgoed Kinderdijk. Daarom werken de gemeenten Molenlanden en Alblasserdam en de Provincie Zuid-Holland samen met hun partners aan een gebiedsperspectief op Kinderdijk. Op zaterdag 21 september kunt u over deze toekomstvisie in gesprek met de wethouders.