Nieuws RSS icoon

 • Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (12)

  03 juli 2020

  Sinds woensdag 1 juli gelden er weer nieuwe versoepelingen. We gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels.

 • Karakteristiek huis met liefde bewoond

  01 juli 2020

  Het huis van Ton en Hennie Kroeze is een gemeentelijk monument in het beschermd dorpsgezicht van Alblasserdam.

 • Versoepelingen coronamaatregelen vanaf 1 juli

  01 juli 2020

  Vanaf 1 juli worden nieuwe versoepelingen doorgevoerd en daarmee geldt een nieuwe noodverordening. Afstand houden blijft de belangrijkste regel. Het is namelijk belangrijk dat we een tweede golf voorkomen. En dat kunnen we alleen samen doen. De belangrijkste regels uit de noodverordening lees je hier.

 • Overlast door onbeheerde voertuigen

  24 juni 2020

  De gemeente krijgt geregeld meldingen over onbeheerde recreatievoertuigen en aanhangwagens die langere tijd op de openbare weg geparkeerd staan. Dit zorgt voor overlast en irritaties. Bovendien houden de voertuigen een parkeervak bezet.

 • Gratis advies voor groene en diervriendelijke tuin

  19 juni 2020

  Hoe maakt u van uw tuin een groene oase voor mens en dier? Leen den Ouden van Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard helpt u graag op weg met gratis tuinadvies, ook in tijden van corona.

 • Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (11)

  19 juni 2020

  Beste Alblasserdammers, zo langzamerhand merken we allemaal de gevolgen van de versoepelingen van de coronamaatregelen. Ik merk ook dat mensen wat losser worden, vooral waar het gaat om afstand van elkaar te houden.

 • Nieuwe noodverordening coronavirus per 15 juni

  16 juni 2020

  Vanaf maandag 15 juni zijn weer een aantal maatregelen om het coronavirus te beperken versoepeld. Hiervoor is een nieuwe noodverordening opgesteld die de versie van 1 juni vervangt en een regionale invulling geeft aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om de maatregelen ook te kunnen handhaven.

 • Financieel gezond perspectief steeds moeilijker

  15 juni 2020

  De gemeente Alblasserdam voorziet de komende jaren net als veel andere gemeenten in Nederland sterk oplopende kosten in het sociaal domein én onvoldoende compensatie hiervoor door het rijk. De gemeente heeft in de afgelopen jaren steeds maatregelen getroffen en financiële ruimte gezocht. Vanaf 2019 tot en met 2022 spreekt de gemeente de spaarpot aan om tekorten in die jaren op te vangen.

 • Iemand een lintje bezorgen? Dat kan!

  10 juni 2020

  Wie verdient wat u betreft een lintje? Nog tot 1 augustus kunt u iemand voordragen voor de traditionele Lintjesregen in april volgend jaar.

 • Aangepast hondenbeleid van kracht

  10 juni 2020

  Om overlast van honden(poep) te beperken en de regels voor hondenbezitters zo eenvoudig mogelijk te maken heeft de gemeente het beleid aangepast.