• Opkomstcijfers verkiezingen 23 mei

De opkomstcijfers van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei 2019 kunt u hier bekijken.

• Renovatie gemeentehuis in volle gang 17 mei 2019

De renovatie van het gemeentehuis aan het Cortgene is in volle gang. Het gebouw verandert in het Huis van de Samenleving dat niet alleen plaats biedt aan de gemeente, maar ook aan de bibliotheek AanZet, leerwerkbedrijf Smile en de politie.

• Stemmen voor het Europees Parlement 10 mei 2019

In Nederland gaan wij op donderdag 23 mei naar de stembus voor de verkiezing van het Europees Parlement. Alle stemgerechtigden ontvingen afgelopen week de stempas. De kandidatenlijst volgt uiterlijk vrijdag 17 mei. In Nederland kunnen wij alleen stemmen voor de Nederlandse kandidaten.

• Geef uw mening over het beschermd dorpsgezicht 10 mei 2019

Woont u in de historische kern of het dorpslint van Alblasserdam? Geef dan uw mening over het beschermd dorpsgezicht!

• Verhuizing elf woonwagens naar Vlietbaan 07 mei 2019

Op maandagavond 13 mei, dinsdagavond 14 mei en woensdagavond 15 mei, tussen 22.00 en 3.00 uur (avond/nacht) worden de woonwagens van de Staalindustrieweg verplaatst naar de locatie aan de Vlietbaan.

• Onderzoek naar lood bij kinderspeelplaatsen positief afgerond 26 april 2019

Het loodgehalte in de bodem van speeltuinen in Alblasserdam en de rest van de regio geeft geen aanleiding om direct maatregelen te nemen of de bodem te saneren. Dit heeft de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) bekendgemaakt.