Nieuws RSS icoon

 • Bibliotheek kan belangrijk zijn voor het dorp in verbouwd gemeentehuis

  20 februari 2020

  Met de opening van het nieuwe 'Huis van de Samenleving' in Alblasserdam neemt ook de bibliotheek er haar intrek. In dit interview legt Natascha Salvo van de bibliotheek uit waarom dit niet op een beter moment kan gebeuren.

 • Werk aan de Alblas ter hoogte van monument

  18 februari 2020

  Aannemer Baars Nieuwland gaat in opdracht van de gemeente werk aan de Alblas uitvoeren ter hoogte van het monument aan de Polderstraat. Het gaat om baggeren en het vernieuwen van de beschoeiing.

 • Controle op bezit van honden

  12 februari 2020

  Voor onder meer onze gemeente verzorgt SVHW de hondenbelasting. Jaarlijks controleert LEGITIEM BV hiervoor het hondenbezit. Dit jaar begint de controle op 12 februari en duurt tot en met mei.

 • Eerste stap op weg naar sportakkoord

  12 februari 2020

  Alblasserdam gaat toewerken naar een lokaal Sportakkoord. Dit is een set afspraken die helpt om nog meer mensen in beweging te brengen en sportverenigingen vitaal te houden.

 • Wat te doen bij storm

  09 februari 2020

  Storm Ciara die vandaag ons land bereikt, kan ook in onze gemeente voor lastige situaties zorgen. Bel de politie (112) en andere hulpdiensten alleen als er acuut gevaar is of dreigt.

 • Frauduleuze e-mail in omloop

  07 februari 2020

  Er is momenteel een frauduleuze e-mail in omloop. Deze e-mail lijkt van SVHW afkomstig, maar dit is zeker niet het geval. SVHW heft voor onze gemeente lokale belastingen.

 • Hekken geplaatst aan Jan Smitkade

  23 januari 2020

  Donderdagmiddag 23 januari zijn hekken geplaatst aan de Jan Smitkade, bij de damwand langs de rivier de Noord naast de halte van de waterbus, omdat geconstateerd is dat de damwand aan het zakken is. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan om te bezien wat nodig is voor herstel.