Oplaadpunt elektrische auto

Heeft u een elektrische auto? Dan kunt u een openbaar oplaadpunt aanvragen.

De gemeente heeft afspraken met exploitanten van oplaadpalen. Bij hen kunt u een openbaar laadpunt aanvragen. Dit kunt u doen als u geen ruimte hebt om op eigen terrein een auto te parkeren en op te laden.

Openbare laadpunten

De openbare oplaadpunten komen in openbaar gebied en zijn voor iedereen te gebruiken. De gemeente heeft een aantal locaties uitgekozen waar openbare oplaadpunten kunnen komen. Meestal zijn dit grotere parkeergelegenheden met een goede ligging. U vindt hieronder een overzicht van de locaties. Een openbaar oplaadpunt bestaat uit een oplaadpaal, twee aansluitingen en twee parkeerplaatsen. Na de aanvraag bepalen aanvrager, exploitant en gemeente samen de parkeerplaats op de locatie.

Mogelijke locaties openbare oplaadpunten

Aanvragen oplaadpunt openbaar gebied

Een openbaar oplaadpunt kunt u aanvragen bij de bedrijven waarmee de gemeente een contract heeft gesloten. Dat zijn Allego en PARKnCHARGE. Het bedrijf maakt in overleg met u een voorstel en stemt dit met de gemeente af. Als het voorstel voldoet aan de voorwaarden, kan het oplaadpunt worden aangelegd.

De aanvraag kunt u indienen bij één van de exploitanten via de volgende websites:

Regelgeving oplaadpunten eigen terrein / openbaar gebied

Wilt u een oplaadpunt op eigen terrein? Dit is toegestaan en kunt u zelf regelen met een exploitant van uw keuze.

Wilt u een oplaadpunt in openbaar gebied? Dit kunt u aanvragen volgens de procedure die vermeld staat op het tabblad 'aanvragen oplaadpunt'. De beleidsregels vindt u hieronder.

Bestaande oplaadpunten

Op dit moment kunt u uw elektrische auto in Alblasserdam opladen bij heeft Alblasserdam drie openbare oplaadpunten U vindt deze op de parkeerplaats achter het gemeentehuis, aan de Sportlaan ter hoogte van het Sportcentrum Blokweer en aan de Kraanbaan ter hoogte van de ophaalbrug.