Oplaadpunt elektrische auto

Heeft u een elektrische auto? Dan kunt u een openbaar oplaadpunt aanvragen.

De gemeente heeft afspraken met exploitanten van oplaadpalen. Bij hen kunt u een openbaar laadpunt aanvragen. Dit kunt u doen als u geen oprit heeft om een auto te parkeren en op te laden. Een elektrische auto die op straat of in een openbaar parkeervak staat mag u niet met een kabel vanaf de woning opladen.

Openbare laadpunten

De openbare oplaadpunten komen in openbaar gebied en zijn voor iedereen te gebruiken. De gemeente heeft een aantal locaties uitgekozen waar openbare oplaadpunten kunnen komen. Meestal zijn dit grotere parkeergelegenheden met een goede ligging. U vindt hieronder een overzicht van de locaties. Een openbaar oplaadpunt bestaat uit een oplaadpaal, twee aansluitingen en twee parkeerplaatsen. Hier mag u alleen parkeren om uw auto op te laden. Na de aanvraag bepalen de exploitant en de gemeente de exacte locatie.

Overzicht laadplaatsen Alblasserdam

Aanvragen oplaadpunt openbaar gebied

Een openbaar oplaadpunt kunt u aanvragen bij de bedrijven waarmee de gemeente een contract heeft gesloten. Dat zijn Allego en PARKnCHARGE. Het bedrijf maakt in overleg met u een voorstel en stemt dit met de gemeente af. Als het voorstel voldoet aan de voorwaarden, kan het oplaadpunt worden aangelegd.

De aanvraag kunt u indienen bij één van de exploitanten via de volgende websites:

Aanvragen oplaadpunt eigen terrein

Wilt u een oplaadpunt op eigen terrein? Dit mag als u een uitritvergunning heeft en u de auto op eigen terrein oplaadt. De aanleg kunt u zelf regelen met een exploitant van uw keuze.