Veiligheid

De gemeente heeft een belangrijke rol in de veiligheid van mensen in Alblasserdam. We werken daarvoor samen met veel organisaties, zoals de brandweer, de politie en de GGD.

 • Hulpdiensten

  Goed voorbereid zijn op incidenten, groot en klein, kan veel leed voorkomen. U heeft daarin zelf ook een verantwoordelijkheid. De gemeente helpt u hier graag bij. Neem daarvoor contact met ons op via veiligheid@alblasserdam.nl.

 • Burenoverlast

  U kunt last hebben van uw buren als er bijvoorbeeld vaak luide muziek te horen is. Of als er veel rommel in de tuin ligt. Dit kan ongedierte aanlokken of erg stinken. Ook kan het zijn dat uw buurman of buurvrouw zichzelf niet goed verzorgd of in de war is.

 • Huiselijk geweld

  Maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving? Of bent u zelf slachtoffer van mishandeling? U kunt voor advies of een melding ALTIJD terecht bij Veilig Thuis (Zuid-Holland Zuid) via 0800-2000. Dit kan ook anoniem.

 • Ondermijning

  Ondermijning zorgt voor meer criminaliteit en minder veiligheid in de gemeente. We werken daarom samen met de politie en het openbaar ministerie aan het bestrijden van ondermijning. Samen maken we een omgeving waar criminelen geen kans hebben.