Woningbouw Kloos weer stap dichterbij

De Raad van State heeft uitspraak gedaan in een procedure t.a.v. het bestemmingsplan voor Kloos. Met deze uitspraak is het bestemmingsplan onherroepelijk. Daarmee komt een eind aan een lange juridische procedure. "Dit is een hele belangrijke mijlpaal,” vertelt wethouder Freek de Gier. “De woningnood in het dorp is hoog, dus we zijn blij dat er binnenkort in totaal 275 nieuwe woningen bijkomen." Jeroen Nieuwenhuis, projectontwikkelaar bij FSD sluit zich daarbij aan: "We zijn heel blij met deze ontwikkeling. We kijken ernaar uit om het project nu echt tot leven te brengen." Wethouder Freek de Gier sluit zich daarbij aan.

Participatie

Gedurende de planvorming hebben veel omwonenden en andere betrokkenen meegedacht over de invulling van het terrein. Zij hebben ook veel input geleverd om de plannen mooier en beter te maken. "We wilden er samen uitkomen," licht Nieuwenhuis toe. "Daarom zijn we samen met de iedereen die maar wilde en de gemeente om tafel gaan zitten. Dat leidde tot mooie gesprekken en daaruit is onder andere de 'groencommissie' voortgekomen. Hierin zitten enthousiaste en betrokken buurtbewoners die meedenken over de verdere inrichting van de nieuwe wijk." 

Planning

Nu het bestemmingsplan onherroepelijk is, kan de vergunning verleend worden. Na de zomer gaan de woningen in de verkoop en kan de bouw beginnen. Meer informatie is te vinden op de website www.kloos.red en via het makelaarsteam: Kooyman Makelaars te Alblasserdam en Ooms Makelaars te Dordrecht & Rotterdam.