Iedereen een huisarts!

Woont u in Alblasserdam en kunt u geen huisarts vinden in of dichtbij ons dorp? Laat het ons dan weten via huisartsentekort@alblasserdam.nl.

E-mail sturen

Het huisartsentekort loopt snel op. Ook in Alblasserdam krijgen we signalen dat niet iedereen dichtbij huis terecht kan. We willen goed in beeld brengen om hoeveel mensen het gaat. Zo kunnen we beter naar mogelijke oplossingen zoeken.

We gunnen iedere Alblasserdammer een fijne huisarts in de buurt

Goede gezondheidszorg dichtbij vinden we belangrijk. Een huisarts is vaak, naast een medische vraagbaak, ook een vertrouwenspersoon. De eerste bij wie je met problemen terechtkunt, of het nu lichamelijk of geestelijk is. Daarnaast willen we een fit en groen dorp zijn. Een huisarts dichtbij draagt daar ook aan bij. 

Maximum bereikt 

Helaas is bij alle huisartsen in Alblasserdam het maximum aantal patiënten bereikt. Ze willen de huidige patiënten allemaal zo goed mogelijk helpen en ook genoeg tijd voor ze hebben. Meer patiënten kunnen er daarom niet bij. De gemeente zoekt samen met de huisartsen naar mogelijke oplossingen. Daarvoor moeten we eerst weten hoeveel mensen geen huisarts dichtbij kunnen vinden. Geldt dat ook voor u? Mail dan uw naam en eventueel het aantal huisgenoten naar huisartsentekort@alblasserdam.nl. We kunnen u niet direct helpen, maar het brengt een oplossing wel dichterbij. Wij gebruiken uw mailadres alleen om u op de hoogte te stellen als we informatie hebben rond dit onderzoek. 

Gratis consult 

U bent niet verplicht u in te schrijven bij een huisarts. Het consult van de huisarts is voor u gratis; het wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Inwoners zonder huisarts kunnen bij acute zorg overigens wel terecht bij iedere huisartsenpraktijk in Alblasserdam. 

Banner van Iedereen een huisarts