Chris Noordzij (14 jaar) ontwerpt graffiti op halfpipe

De halfpipe in het skatepark aan de Rembrandtlaan is bespoten met graffiti. Het ontwerp van de tekening is gemaakt door Chris Noordzij. Hij is 14 jaar oud en heeft tot zijn 9e altijd in Alblasserdam gewoond. Hij zit momenteel in het tweede jaar van de Praktijkschool de Sprong in Sliedrecht. En ook al woont hij tegenwoordig in Papendrecht, hij komt nog elke twee weken naar het Jeugd-Punt in Alblasserdam. "Het is daar gewoon altijd heel gezellig."

Graffiti op halfpipe Rembrandtlaan ontwerp van 14-jarige Chris NoordzijTalent

Bij de bijeenkomsten van Jeugd-Punt ontdekten begeleiders zijn tekentalent. Jacco Oude Kotte, een van de jongerenopbouwwerkers, vertelt: "Chris werd altijd heel enthousiast als we iets met graffiti deden. Het was echt zijn droom om een keer een graffiti-kunstwerk te maken." Zo ontstond het idee om hem een ontwerp te laten maken voor de vernieuwde halfpipe in het skatepark. 

Ontwerp

Voor het ontwerp ging Chris niet over één nacht ijs. Hij maakte tientallen schetsen. "Het was hartstikke leuk om eraan te werken," vertelt hij. Hij ging ook op excursie naar Rotterdam en het Belgische plaatsje Doel om daar graffiti-ontwerpen te bekijken. Jacco Oude Kotte "Hij deed overal inspiratie op en gaf er vervolgens zijn eigen draai aan." Het hele ontwerpproces nam enkele maanden in beslag.

Realisatie

Toen het ontwerp klaar eenmaal was, konden  graffiti-artiest Peter van der Helm en zijn collega Frizo, de tekeningen samen met Chris realiseren. "Dit was de 2e keer dat ik zelf mocht spuiten," vertelt Chris enthousiast. "Ik wil graag nog een keer een workshop volgen bij Peter. En in elk geval nog veel meer graffiti maken." Jacco Oude Kotte vult aan: "Kinderen uit het hele dorp zijn erg blij met deze nieuwe betonnen halfpipe. Hij is niet stuk te krijgen en ziet er nu ook nog eens supermooi uit." 

Op de foto van links naar rechts: Peter van der Helm, Chris Noordzij en Frizo