Burgemeester Heijkoop en wethouder de Deugd bezoeken Yunus Emre moskee

Afgelopen vrijdagmiddag hebben interim burgemeester Jan Heijkoop en wethouder Margreet de Deugd een bezoek gebracht aan de Yunus Emre moskee om de daar aanwezigen een hart onder de riem te steken en hun steun te betuigen aan de slachtoffers van de zware aardbeving in Turkije en Syrië.

Ze werden namens de moskee ontvangen door Fazli Kafa, voorzitter van de moskee. Na het ontvangst gingen zij daar in gesprek met de aanwezige mensen.
Bij het bezoek was de 10 jarige Gwen Spreeuwenberg aanwezig, die in actie kwam met haar gitaarspel en meer dan €2000,- heeft ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving.  

Na afloop sprak burgemeester Heijkoop van een mooi moment om het verdriet met elkaar te delen en tegelijkertijd te zien hoe betrokken een ieder is bij de hulpverlening: "Het is mooi om te zien dat er hulp komt vanuit de hele samenleving, van de gemeente, maar ook van inwoners, jong en oud. Dat verbindt ons met elkaar."

 
Donatie vanuit gemeente

Op 9 februari riep de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) op om een bijdrage te leveren aan de noodhulp aan het rampgebied. Burgemeester Jan Heijkoop heeft dinsdagavond 14 februari 2023 bij de start van de gemeenteraadsvergadering gemeld dat de gemeente €20.000 euro doneert. Het gaat om ongeveer één euro per inwoner.
Haci Erdogan, raadslid van de PvdA, bedankte de burgemeester voor de toezegging.
Hij zei: “Als ik dit dan hoor, als inwoner van Alblasserdam, met een Turkse achtergrond, afkomstig uit een gebied waar de aardbevingen hebben plaatsgevonden, krijg ik een heel warm en goed gevoel bij de Alblasserdamse gemeente, die solidair wil zijn met de slachtoffers van de aardbeving".
 

Bezoek moskee

Gwen bij bezoek moskee