Verkiezingen

Op donderdag 23 mei 2019 kiezen stemgerechtigden van Alblasserdam de leden van het Europees Parlement.

Om te kunnen stemmen hebt u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. Op welke kandidaten u kunt stemmen, ziet u in de kandidatenlijst. Stemmen doet u in één van de stembureaus in Alblasserdam. U kunt zelf bepalen waar. Wilt u stemmen in een andere gemeente? Wilt u iemand anders machtigen om voor u te stemmen? Of bent u uw stempas kwijt? Antwoord op deze vragen en alles wat er verder bij komt kijken als u gaat stemmen vindt u op deze pagina.

 • Uitslagen verkiezingen Europees Parlement

  In Nederland konden wij op 23 mei stemmen voor de Nederlandse kandidaten van het Europees Parlement. De uitslagen van deze verkiezingen kunt u hier bekijken.

 • Stemmen bij verkiezingen

  De inwoners van Nederland kiezen de leden van de Tweede Kamer van de Staten-Generaal, Provinciale Staten, het Europees Parlement en de Gemeenteraad en het algemeen bestuur van het waterschap. U heeft een stempas nodig om te stemmen en een origineel identiteitsbewijs.

 • Overzicht stembureaus

  In Alblasserdam kunt u op donderdag 23 mei 2019 tussen 07.30 en 21.00 uur in 11 stembureaus stemmen.

 • Stemmen voor het Europees Parlement

  10 mei 2019

  In Nederland kunnen wij op 23 mei stemmen voor de Nederlandse kandidaten van het Europees Parlement. Door te stemmen bepaalt u mede welk standpunt het Europees Parlement inneemt over allerlei zaken die ook voor inwoners van ons land belangrijk zijn. Denk aan klimaat, privacy en voedselveiligheid.

 • Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland

  U woont in Nederland en heeft de nationaliteit van een andere lidstaat van de Europese Unie. In dat geval kunt u kiezen in welk land u stemt voor het Europees Parlement.