Voorrang op een sociale woning

Heeft u dringend een andere woning nodig in de regio Drechtsteden? In sommige gevallen kunt u een urgentieverklaring aanvragen. Met een urgentieverklaring kunt u met voorrang, op anderen die een woning zoeken, reageren op sociale huurwoningen. De gemeente bepaalt of u recht heeft op een urgentieverklaring. De woorden voorrang en urgentie betekenen hetzelfde.

Leest u eerst de informatie over de urgentieregeling op de website Urgentiewijzer.nl Hier ziet u of u in aanmerking komt voor een voorrangsverklaring en u een aanvraag kunt doen. Een vragenlijst wijst u de weg. Denkt u in aanmerking te komen voor een urgentieverklaring, vraagt u deze aan via de digitale urgentiewijzer

Kosten

De aanvraag voor een voorrangsverklaring kost € 77,35. Deze kosten rekent u af nadat u de aanvraag digitaal heeft ingeleverd. U krijgt géén geld terug. Ook niet als u geen voorrang krijgt.

Meer informatie

Heeft u vragen? Dan neemt u contact op met de gemeente via 14 078 voor een terugbelafspraak. Een medewerker van de afdeling Voorrang belt u terug.