Kosten trouwen en registratie partnerschap

Bekijk alle kosten

De Rederij of Historische Vereniging

Van 09.00 uur tot 17.00 uur zonder toespraak:

• maandag, woensdag, donderdag en vrijdag € 215,-
  • dinsdag van 10.00 uur tot 17.00 uur € 215,-

Zonder toespraak betekent dat de ambtenaar Burgerlijke Stand alleen het officiële gedeelte afneemt. Het ja-woord en ondertekenen van de akte. Dit duurt maximaal 15 minuten. U kunt maximaal 10 personen meenemen. Alleen te boeken door inwoners van de gemeente Alblasserdam.

Van 09.00 uur tot 20.00 uur met toespraak:

• maandag tot en met vrijdag € 384,75
  • zaterdag tussen 10.30 uur en 12.00 uur in de Rederij € 842,50

De ceremonie duurt maximaal 45 minuten.

Keuzelocatie

Van 09.00 uur tot 17.00 uur met toespraak:

• maandag tot en met vrijdag € 438,25
  • zaterdag vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur € 842,50
Gratis zonder toespraak

Dinsdag om 09.00 uur en 09.30 uur, in de vergaderkamer Kiel in De Rederij. U mag met maximaal 8 personen komen. Dit is inclusief bruidspaar en getuigen. U regelt dit aan de balie van de gemeente. Gratis trouwen is alleen voor inwoners van de gemeente Alblasserdam.

Reserveren extra tijd

€ 50,- per 30 minuten.

Wijzigen of afzeggen

Binnen 4 weken voor de geplande datum kost wijzigen of afzeggen € 79,50

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

U betaalt hiervoor de kosten die gelden voor het tijdstip en/of locatie voor huwelijk.

Trouwboekje

Een trouwboekje is niet verplicht. U kunt kiezen uit 2 soorten trouwboekjes:

• € 24,50 voor een eenvoudig boekje
  • € 41,65 voor een luxe (lederen) boekje

U krijgt het trouwboekje van de ambtenaar van de burgerlijke stand zodra u getrouwd bent. Het trouwboekje is een uittreksel van de akte en is niet het officiële bewijs dat u getrouwd bent. Het enige officiële bewijs van het huwelijk is een gewaarmerkt afschrift van de akte. In het trouwboekje kunnen eventuele kinderen van u en uw partner bijgeschreven worden. Als u uw trouwboekje kwijt bent, kunt u in de gemeente waarin u getrouwd bent een nieuw trouwboekje kopen.

Afspraak kosten voor huwelijk betalen of informatie

Bijzonder huis

Wilt u trouwen of een registratie partnerschap in een bijzonder huis (door de gemeente aangewezen), dan betaalt u hiervoor € 195,50