Kosten trouwen en registratie partnerschap

Bekijk alle kosten

De Rederij of Historische Vereniging

Van 09.00 uur tot 17.00 uur zonder toespraak:

• maandag, woensdag, donderdag en vrijdag € 215,-
  • dinsdag van 10.00 uur tot 17.00 uur € 215,-

Zonder toespraak betekent dat de ambtenaar Burgerlijke Stand alleen het officiële gedeelte afneemt. Het ja-woord en ondertekenen van de akte. Dit duurt maximaal 15 minuten. U kunt maximaal 10 personen meenemen. Alleen te boeken door inwoners van de gemeente Alblasserdam.

Van 09.00 uur tot 20.00 uur met toespraak:

• maandag tot en met vrijdag € 338,25
  • zaterdag tussen 10.30 uur en 12.00 uur in de Rederij € 774,25

De ceremonie duurt maximaal 45 minuten.

Trouwen zonder toespraak in de oudheidkamer van de Historische Vereniging kan tot 31 december 2020.

Keuzelocatie

Van 09.00 uur tot 17.00 uur met toespraak:

• maandag tot en met vrijdag € 438,25
  • zaterdag vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur € 874,25
Gratis zonder toespraak

Dinsdag om 09.00 uur en 09.30 uur. In de vergaderkamer Kiel in De Rederij of tot en met 29 december 2020 in de oudheidkamer bij de Historische Vereniging. U mag met maximaal 8 personen komen. Dit is inclusief bruidspaar en getuigen. U regelt dit aan de balie van de gemeente. Gratis trouwen is alleen voor inwoners van de gemeente Alblasserdam.

Reserveren extra tijd

€ 50,- per 30 minuten.

Wijzigen of afzeggen

Binnen 4 weken voor de geplande datum kost wijzigen of afzeggen € 79,50

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

U betaalt hiervoor de kosten die gelden voor het tijdstip en/of locatie voor huwelijk.

Trouwboekje

Een trouwboekje is niet verplicht. U kunt kiezen uit 2 soorten trouwboekjes:

• € 24,50 voor een eenvoudig boekje
  • € 41,65 voor een luxe (lederen) boekje

U krijgt het trouwboekje van de ambtenaar van de burgerlijke stand zodra u getrouwd bent. Het trouwboekje is een uittreksel van de akte en is niet het officiële bewijs dat u getrouwd bent. Het enige officiële bewijs van het huwelijk is een gewaarmerkt afschrift van de akte. In het trouwboekje kunnen eventuele kinderen van u en uw partner bijgeschreven worden. Als u uw trouwboekje kwijt bent, kunt u in de gemeente waarin u getrouwd bent een nieuw trouwboekje kopen.

Afspraak kosten voor huwelijk betalen of informatie

Bijzonder huis

Wilt u trouwen of een registratie partnerschap in een bijzonder huis (door de gemeente aangewezen), dan betaalt u hiervoor € 195,50