Jaco van Heemskerk

Jaco van Heemskerk

Ik ben Jaco van Heemskerk, geboren in 1983 en al een tijd wonend in het dorp Alblasserdam.

Het voelt toch wel een beetje raar om mezelf voor te stellen. Ik ben juist benieuwd wie jullie zijn. Waarom gaan jullie trouwen of tekenen voor een geregistreerd partnerschap? Hoe zien jullie de ceremonie voor je? Klassiek of liever op een ontspannen persoonlijke manier (of natuurlijk een mix van die 2)? 

Net als dat ieder persoon verschillend is, zo is elke trouwdag weer anders. Ik zoek graag samen uit wat jullie wensen zijn. En hoe jullie het moment in het gemeentehuis willen invullen. Jullie eigen ideeën zijn daarbij heel erg welkom.

Ik werk op een persoonlijke en open manier: enthousiast met humor en blijf daarin dichtbij mezelf. Ze vragen me wel eens: "Jaco, waarom ben je BABS (Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand)?" Mijn antwoord is dan: “Ik vind het echt bijzonder om in een korte tijd met 2 mensen op te lopen. De oprechtheid en liefde tussen mensen te mogen zien. En daar dan een heel klein beetje deel van uit  te maken op 1 van de mooiste dagen van hun leven”. 

Voor mij is de officiële gebeurtenis geslaagd als ik jullie ontspannen en met een glimlach naar buiten zie lopen. Jullie echt het gevoel hebben dat het om jullie gaat en jezelf herkent in mijn toespraak. 

Kom ik bij jullie op de koffie om echt verder kennis te maken?
Jaco