Kansrijk Alblasserdam

Het project Kansrijk Praktijkleren richt zich op mensen zonder diploma, mensen met een lage opleiding of mensen die in hun werk een andere richting willen inslaan. Door hen een leerwerkplek én een gratis MBO-opleiding te bieden, vergroten we hun kansen en doorstroming op de (lokale) arbeidsmarkt. Hiermee versterken we de eigen kracht van inwoners. Voor lokale ondernemingen biedt het project mogelijkheden om geschikte werknemers te vinden en deze zelf in de praktijk op te leiden.

Samenwerking met het onderwijs en het bedrijfsleven

We doen dit als gemeente Alblasserdam in samenwerking met het onderwijs en bedrijfsleven. Bedrijven bieden leerwerkplekken. ROC Da Vinci College Dordrecht maakt een aansluitende leerlijn mogelijk. De opleiding wordt aangeboden via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Dit betekent dat studenten 1 dag per week naar school gaan. Daarnaast werken zij minimaal 2 dagen. Hiervoor zijn leerwerkplekken beschikbaar bij aangesloten bedrijven. De opleiding wordt volledig bekostigd door de betrokken overheidsinstanties.

Meer informatie

Informatie voor studenten

Informatie voor bedrijven

Contact

Peter Wemmers is de 'Kwartiermaker Kansrijk'. Hij is de verbinder tussen opleider, bedrijven en toekomstige studenten. Bij vragen kunt u contact opnemen via pc.wemmers@alblasserdam.nl of telefonisch via 14 078.