Mei 2024

 • Merel van Hall nieuwe gemeentesecretaris-algemeen directeur gemeente Alblasserdam  

  31 mei 2024

  De gemeente Alblasserdam heeft per 1 september 2024 een nieuwe gemeentesecretaris-algemeen directeur. Merel van Hall (50), woont in Breda en werkte sinds 2009 in de functie van Raadsgriffier voor de gemeente Dordrecht (2009 - 2015). Momenteel is zij werkzaam voor de gemeente Utrecht als Raadsgriffier en Directeur Raadsorganen (2015 - 2024).

 • Korfbal voor Alblasserdammers van 55+

  24 mei 2024

  Bewegen is belangrijk voor je gezondheid en goed voor de sociale contacten. Er is nu een mooi initiatief voor de Alblasserdammer van 55 jaar en ouder om in beweging te blijven: OldStars korfbal. Het Nationaal Ouderenfonds stimuleert met OldStars om fit ouder te worden, een leven lang te blijven bewegen en elkaar te blijven ontmoeten.

 • Publieksbalies Gemeentewinkel gesloten op 6, 7 en 10 juni

  22 mei 2024

  Op donderdag 6 juni 2024 is de Europees Parlementsverkiezing. Door deze verkiezing en het (her)tellen van stembiljetten zijn de publieksbalies gesloten op donderdag 6 juni, vrijdag 7 juni en maandag 10 juni.

 • Winnaars klusbonnen bekend

  22 mei 2024

  De vragenlijst voor inwoners over woningisolatie is afgerond. Ruim 300 Alblasserdammers met een koophuis hebben hun mening gegeven. Onder de deelnemers hebben we drie kluscadeaubonnen verloot. De winnaars zijn Leonie Oosting, Linda van Houwelingen en de familie Nobel.

 • Nieuw veiligheidsplan voor wooncomplex De Hellingen

  22 mei 2024

  Afgelopen vrijdag bezocht burgemeester Boersma wooncomplex De Hellingen. De leden van de VvE hebben de afgelopen tijd gewerkt aan een nieuw veiligheidsplan voor het gebouw met ruim 200 woningen. Bij het rondsturen van het veiligheidsplan naar alle inwoners, wilden zij graag een veiligheidskaart Alblasserdam toevoegen. Zij zochten daarom contact met de gemeente. Burgemeester Boersma ging langs om een set kaarten te overhandigen en kreeg een rondleiding door het complex.

 • Integrale controle garageboxen

  16 mei 2024

  Op dinsdag 14 mei heeft het Bestuurlijk Interventieteam van de gemeente Alblasserdam in samenwerking met handhaving en politie een integrale controle georganiseerd. Tijdens deze controle zijn er 40 garageboxen gecontroleerd. Bij deze controle zijn geen overtredingen of strafbare feiten geconstateerd.

 • Bijeenkomst Veilig Ondernemen in de Drechtsteden op 19 juni

  10 mei 2024

  Is jouw bedrijf goed beschermd tegen cybercrime en ondermijning? Of wil je hier graag meer over weten? Kom dan op woensdag 19 juni naar de bijeenkomst Veilig Ondernemen in de Drechtsteden. Twee bijzondere sprekers vertellen over it-security en ondermijning. Naast het opdoen van nieuwe kennis is er volop gelegenheid tot netwerken.

 • Bijeenkomst mentale gezondheid jongeren

  08 mei 2024

  Op donderdagavond 16 mei organiseert de Sociaal Adviesraad Alblasserdam met Jongerenwerk Alblasserdam een bijeenkomst over de mentale gezondheid van jongeren in cultureel centrum Landvast. Alblasserdamse jongeren tussen 13 en 24 jaar zijn welkom, evenals vrijwilligers of professionals die met jongeren werken.

 • Toespraak dodenherdenking 2024

  06 mei 2024

  Hieronder leest u de toespraak van burgemeester Boersma tijdens de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei 2024.