Zomerpaspoort 2024: gratis activiteiten voor alle leeftijden

Nu de zomervakantie begint te naderen presenteert het ABC-team, met ondersteuning van Natuurlijk Alblasserdam en Scouting Alblasserdam, het Zomerpaspoort 2.0! De gehele zomervakantie staat weer bol van de meest uiteenlopende activiteiten. En dit jaar zijn ze voor alle leeftijden en helemaal gratis. Op zaterdag 6 juli gaan de inschrijvingen open.

Aangepast concept: voor alle leeftijden  

De afgelopen jaren lag de focus op activiteiten voor de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar. Het aanbod wordt nu verbreed.  Er worden dit jaar, samen met verenigingen, stichtingen en creatieve ondernemers uit het dorp, activiteiten aangeboden voor Alblasserdammers van alle leeftijden. Denk aan een tekenworkshop, fitness, pleinsport XXL, zomeractiviteiten van de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en yoga.  

Volledig gratis en geen papieren paspoorten  

Er komen dit jaar geen papieren paspoorten, omdat het aanbod verbreed wordt en per leeftijdsgroep kan verschillen. De activiteiten komen op www.abcalblasserdam.nl te staan. Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is wel nodig.  

Start inschrijvingen  

Vanaf zaterdag 6 juli gaan de inschrijvingen voor alle activiteiten tegelijk open op www.abcalblasserdam.nl. De activiteiten vinden plaats in de zomervakantie van vrijdag 12 juli tot en met zaterdag 24 augustus 2024. Er kunnen gedurende de vakantie nog activiteiten bij komen. Deze komen ook op de website te staan en op de facebookpagina van het ABC-team.  

Wethouder Margreet de Deugd: “Ik kijk, net als vele Alblasserdammers, uit naar weer een fantastische zomer met het Zomerpaspoort. Ik vind het geweldig dat we nu voor elke Alblasserdammer activiteiten organiseren en nog gratis ook. Jong of oud, meer of minder geld te besteden, het maakt niet uit; je bent welkom om mee te doen!”