Verkeersmaatregelen vanwege Tour de France Femmes op 13 augustus

Op dinsdag 13 augustus 2024 komt de tweede etappe van de Tour de France Femmes door Alblasserdam. De etappe start in Dordrecht om 9.50 uur, gaat via Papendrecht, de polders van de Alblasserwaard langs de molens van Kinderdijk via Alblasserdam en eindigt in Rotterdam.

Route in Alblasserdam

Het Alblasserdamse deel van de route komt via Kinderdijk ons dorp binnen. De route gaat over de West-Kinderdijk, Oost-Kinderdijk, De Helling en de Grote Beer. Via de Brug over de Noord vervolgt de route richting Ridderkerk. 

Tijdelijke afsluiting wegen

De wielerwedstrijd gaat over de openbare weg. Daarom is het traject waarover de route gaat op dinsdag 13 augustus tussen 09.00 en 11.00 uur afgesloten voor verkeer. Daarnaast is ook de Polderstraat tussen de Voltastraat en de Dam afgesloten. Alblasserdam blijft voor automobilisten bereikbaar via de Oude Torenweg en Edisonweg en de op- en afritten van de A15.

Parkeerverbod langs de dijk

Het dijklint wordt grotendeels autovrij gemaakt. Dit wordt voorafgaande aan het evenement aangegeven met parkeerverbodsborden.

Over de Tour de France Femmes

De Tour de France Femmes avec Zwift 2024, ’s werelds belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen, gaat voor het eerst van start in het buitenland en is twee dagen in Nederland voor drie etappes: op 12 augustus Rotterdam-Den Haag en op 13 augustus Dordrecht-Rotterdam en een individuele tijdrit in Rotterdam. De rit van Dordrecht naar Rotterdam komt in de ochtend door Alblasserdam. Meer informatie over het complete programma vindt u op www.letourfemmes-rotterdam.nl.