Blik op ons college RSS icoon

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college.

 • Een bijzonder jaar

  08 januari 2020

  2019: een bijzonder jaar voor Alblasserdam. Een jaar waarin raadsleden van CDA, ChristenUnie, D66, PvdA, SGP en VVD aan de slag gingen met datgene waarmee zij persoonlijk het verschil wilden maken. 2019 was ook het jaar van de moeilijke gesprekken. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari 2019 wenste ik ons allen toe vele stappen voorwaarts te zetten in en voor Alblasserdam en de Alblasserdammers. Deze drie invalshoeken bij elkaar leveren een jaaroverzicht op met memorabele momenten.

 • Iedereen doet mee

  07 augustus 2019

  Op 14 juli 2016 trad het VN-verdrag Handicap in Nederland in werking. Het doel hiervan is het bevorderen, beschermen en waarborgen van rechten van mensen met een beperking.

 • Zorg(en)

  26 juni 2019

  Onlangs verscheen de perspectiefnota 2020. Hierin beschrijft het college de financiële ontwikkelingen die op ons af komen en de keuzes om die ontwikkelingen in de begroting te verwerken.

 • Mensenwerk

  12 juni 2019

  "En nu moet jij eens even heel goed naar mij luisteren...", gevolgd door een scheldpartij die ik hier niet zal herhalen. Ik loop net onze kantoortuin binnen en zie mijn medewerker met een rood hoofd aan de telefoon zitten.

 • Verhuizen

  29 mei 2019

  Al heel lang praat de gemeente over de verhuizing van het woonwagencentrum aan de Staalindustrieweg. Ik ben er als wethouder pas sinds 2014 bij betrokken, maar de gemeenteraad heeft in 2012 al besloten dat de verhuizing van het centrum naar de locatie moest die nu de Vlietbaan heet.

 • In vrijheid herdenken

  15 mei 2019

  Op 4 mei herdachten wij burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

 • Zorgen voor elkaar

  24 april 2019

  Pasen, tijd voor reflectie, stilte, bezinning. Ik hoop dat u de afgelopen Paasdagen tijd hebt gevonden om tot rust te komen en tijd door te brengen met familie en vrienden. Zaken die echt belangrijk zijn.

 • Buiten Beter

  10 april 2019

  Het is inmiddels volop voorjaar. Planten, bloemen en bomen lopen weer uit. Juist dan valt op hoe waardevol en belangrijk groen in Alblasserdam is en waar dat versterkt kan worden. Daar werken we hard aan. In deze collegeperiode is één van de vijf sporen: Buiten Beter. Daarin streven we naar een merkbaar toegankelijker, veiliger, groener en schonere omgeving voor iedereen.