Blik op ons college RSS icoon

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college.

 • In de greep

  25 maart 2020

  Deze column kon over niets anders gaan dan wat ons steeds meer in de greep krijgt: het coronavirus. Een virus waarvoor artsen en wetenschappers nog geen goed medicijn hebben en dat veel mensen ziek kan maken.

 • Beste Alblasserdammers

  18 maart 2020

  Afgelopen week zijn er ingrijpende landelijke maatregelen aangekondigd door het kabinet en het RIVM vanwege het coronavirus. Deze maatregelen hebben een behoorlijke impact op ons dagelijks leven, zowel landelijk als in ons dorp.

 • Werk genoeg

  04 maart 2020

  Ik tik dit stukje tekst aan het einde van een rustige voorjaarsvakantie. Velen van u hebben mogen genieten van vrije tijd. Sommigen op wintersport, anderen dichter bij huis.

 • Iedereen doet mee

  07 augustus 2019

  Op 14 juli 2016 trad het VN-verdrag Handicap in Nederland in werking. Het doel hiervan is het bevorderen, beschermen en waarborgen van rechten van mensen met een beperking.

 • Zorg(en)

  26 juni 2019

  Onlangs verscheen de perspectiefnota 2020. Hierin beschrijft het college de financiële ontwikkelingen die op ons af komen en de keuzes om die ontwikkelingen in de begroting te verwerken.

 • Mensenwerk

  12 juni 2019

  "En nu moet jij eens even heel goed naar mij luisteren...", gevolgd door een scheldpartij die ik hier niet zal herhalen. Ik loop net onze kantoortuin binnen en zie mijn medewerker met een rood hoofd aan de telefoon zitten.

 • Verhuizen

  29 mei 2019

  Al heel lang praat de gemeente over de verhuizing van het woonwagencentrum aan de Staalindustrieweg. Ik ben er als wethouder pas sinds 2014 bij betrokken, maar de gemeenteraad heeft in 2012 al besloten dat de verhuizing van het centrum naar de locatie moest die nu de Vlietbaan heet.

 • In vrijheid herdenken

  15 mei 2019

  Op 4 mei herdachten wij burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.