Blik op ons college

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college.

 • Veilig van A naar B

  07 juni 2023

  Jong en oud, voetganger, fietser of automobilist, we nemen allemaal deel aan het verkeer. En het is zaak om daarbij goed op te letten. Een bijzondere groep verkeersdeelnemers zijn mensen die gebruik maken van een scootmobiel. Het is een mooi hulpmiddel voor mensen die slecht ter been zijn. Maar het vraagt wel wat vaardigheid om hem goed te kunnen besturen.

 • De vernieuwing van het zwembad

  31 mei 2023

  De werkzaamheden zijn nu echt begonnen! Als wethouder ben ik daarover zeer verheugd. Na een periode van zorgvuldige voorbereiding, gaat het project nu een nieuwe fase in. De aannemer bouwt een nieuwe betonnen zwembadbak. Een veilig en duurzaam zwembad, waar we tientallen jaren van gaan genieten.

 • Jongeren aan het woord

  17 mei 2023

  Laatst zag ik het programma 'Op weg naar het Lagerhuis', met de finale voor de beste speech en het beste debat. Jongeren van het voortgezet onderwijs hadden hun voorrondes gewonnen en stonden nu in de finale. Ik was zeer onder de indruk van hun indrukwekkende speeches en hun uitstekende debatvaardigheden. Dat is een belofte voor de toekomst! Ook raakte het me waar deze jongeren zich druk om maken: ze willen radicale keuzes maken voor een beter milieu en een meer rechtvaardige samenleving. Ik vond het verhelderend om hun meningen te horen en het zette me aan het denken.

 • Het goud van de samenleving

  15 maart 2023

  De lente staat voor de deur! Overal in grasvelden, tuinen en bermen komen de narcissen en krokussen weer op. Voorzichtig openen ze hun eerste bloemen en tonen ons hun gele, witte en paarse kleurenpracht. Aan de takken van de bomen is de eerste bloesem waar te nemen. En op de kinderboerderij zijn de eerste geiten lammeren geboren.

 • Praat mee over uw wijk en de toekomst

  08 maart 2023

  De Omgevingswet zorgt voor meer duidelijkheid over de ruimte waarin we wonen, werken en leven. Denk aan water, wegen, natuur, monumenten en het bouwen van nieuwe woningen of gebouwen. In deze wet worden bestaande regels samengevoegd en vereenvoudigd.

 • Van A naar B in de Drechtsteden

  15 februari 2023

  Afgelopen zomer, net nadat ik gestart was als wethouder, woonde ik een regionale Smart Delta Drechtsteden bijeenkomst bij waar weerman Gerrit Hiemstra sprak over klimaatverandering. Terwijl ik luisterde dacht ik, ja dit weet ik allemaal wel… we zijn druk bezig met initiatieven om uitstoot te beperken en ik hoef echt niet te horen dat het nog niet genoeg is. Maar niet lang daarna drong zijn verhaal pas echt tot mij door. Denken in algemene maatregelen van de overheid is makkelijk maar niet genoeg. Wat doe ik zelf als bijdrage aan een beter milieu en hoe verklein ik mijn eigen CO2 footprint?

 • Democratie

  08 februari 2023

  Deze week is Jan Willem Boersma voorgedragen als nieuwe burgemeester van Alblasserdam. De afgelopen tijd heeft een vertrouwenscommissie een zorgvuldig sollicitatieproces doorgelopen. In de commissie zitten fractievoorzitters van partijen in onze gemeenteraad en de Commissaris van de Koning. De gemeenteraad, de Alblasserdammers die door jullie als kiezers zijn gekozen, vergaderde hier maandag over en heeft een kandidaat voorgedragen. Die wordt 30 maart geïnstalleerd. Ik zie dit als een mooi democratisch proces.