Blik op ons college

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college.

 • Lichtpuntje

  23 november 2021

  Zeshonderd jaar na de Sint-Elisabehtsvloed drijft het wiegje van Beatrijs weer in het water bij Kinderdijk. Dit keer in de vorm van een drijvend kunstwerk dat kunstenaar en dorpsgenoot Roel Teeuwen maakte.

 • De moeite waard

  10 november 2021

  Ik heb in deze column al verschillende keren aandacht besteed aan de verbouwing van de oude bibliotheek tot een nieuwe plek waar Alblasserdammers terecht kunnen met al hun vragen op het gebied van zorg, inkomen en welzijn.

 • Buiten Beter

  21 mei 2021

  Het voorjaar en de zomer staan traditiegetrouw in het teken van 'naar buiten'. In deze tijd waarin het coronavirus rondgaat en nog veel activiteiten beperkt zijn is het risico groot dat we weinig buiten komen. Juist door al meer dan een jaar thuiswerken of terughoudendheid in verband met een kwetsbare gezondheid kunnen voor velen de dagen voorbij snellen zonder het huis te verlaten.

 • Veilig en gezond

  19 mei 2021

  In mijn vorige column heb ik een oproep gedaan voor nieuwe leden voor de Adviesraad Sociaal Domein. Of de oproep de aanleiding is geweest, weet ik niet zeker maar sinds het verschijnen van de column zijn we wel in gesprek met enkele geïnteresseerden.

 • Woorden en daden

  05 mei 2021

  Op 4 mei herdenken wij burgers en militairen die zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Vandaag, op 5 mei, vieren we dat we 76 jaar geleden onze vrijheid terugkregen.

 • Ontmoeten

  31 maart 2021

  Mijn periode van 16 weken vervangend wethouderschap in Alblasserdam zit er bijna op. Ze zijn omgevlogen, ondanks corona.

 • Een mooie dag

  17 maart 2021

  Vandaag gaan we naar de stembus. We mogen kiezen wie ons de komende vier jaar vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Zo hebben we invloed op wie de koers van ons land bepalen.

 • Hoe lang nog?

  03 maart 2021

  Hoe is het met uw uithoudingsvermogen? De meeste mensen zullen bij deze vraag onmiddellijk denken aan hun lichamelijke conditie.

 • Alblasserdam bouwt verder

  10 februari 2021

  Het kan u haast niet ontgaan zijn dat er de afgelopen periode diverse bouwplannen in Alblasserdam in een stroomversnelling zijn geraakt.

 • Nieuw gezicht

  27 januari 2021

  Op deze plaats treft u regelmatig een column van een lid van het gemeentebestuur. Vandaag een nieuw gezicht. Mijn naam is Kees Jongmans en ik ben op 15 december jongstleden geïnstalleerd als wethouder in uw mooie gemeente Alblasserdam.

 • Gezond perspectief

  06 januari 2021

  2020 werd een jaar dat ons voor verrassingen stelde. Persoonlijk en collectief. Aan de ene kant zagen we schok, angst, verlies en verdriet. Aan de andere kant was het een jaar van snel schakelen, vindingrijkheid, spontaan initiatief, doorzettingsvermogen en creativiteit.

 • Veelbewogen jaar 2020

  16 december 2020

  Wij vliegen daarheen. Wij brengen onze jaren door als een gedachte. Dat was de ervaring duizenden jaren geleden. Anno 2020 is dat niet anders. Een veelbewogen jaar ligt al weer bijna achter ons. Niemand heeft vooraf kunnen denken dat 2020 gedomineerd zou worden door het coronavirus.

 • Nieuwe start

  19 augustus 2020

  Iedere zomer maken we een nieuwe start. Dit jaar meer dan ooit.

 • Toerist in eigen land

  05 augustus 2020

  Als u dit leest bent u hopelijk aan het genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie die er voor velen van ons anders zal uitzien dan van tevoren bedacht.

 • Open

  10 juni 2020

  Ik maakte laatst een misstap op de trap. Stuiterend ging ik naar beneden, om enigszins onelegant op de onderste tree te landen.

 • Raadhuisplein

  27 mei 2020

  De werkzaamheden aan het Raadhuisplein gaan volgende week beginnen. Het is alweer ruim vier jaar geleden dat we begonnen te praten over een nieuwe inrichting van het plein.

 • Stilte...

  13 mei 2020

  Zelden kom je op een plaats waar het écht stil is. Waar je, bij wijze van spreken, de stilte kan hóren. Door de gevolgen van het coronavirus is het de afgelopen weken stiller geweest dan velen ooit hebben meegemaakt.

 • Voor onze kinderen

  06 mei 2020

  De staartdelingen doen ze tegenwoordig met streepjes erboven. Weer wat geleerd.

 • Geopende deur

  15 april 2020

  Het coronavirus heeft veel impact op onze samenleving. Veel deuren die normaal open staan, zijn nu gesloten.

 • In de greep

  25 maart 2020

  Deze column kon over niets anders gaan dan wat ons steeds meer in de greep krijgt: het coronavirus. Een virus waarvoor artsen en wetenschappers nog geen goed medicijn hebben en dat veel mensen ziek kan maken.

 • Beste Alblasserdammers

  18 maart 2020

  Afgelopen week zijn er ingrijpende landelijke maatregelen aangekondigd door het kabinet en het RIVM vanwege het coronavirus. Deze maatregelen hebben een behoorlijke impact op ons dagelijks leven, zowel landelijk als in ons dorp.

 • Werk genoeg

  04 maart 2020

  Ik tik dit stukje tekst aan het einde van een rustige voorjaarsvakantie. Velen van u hebben mogen genieten van vrije tijd. Sommigen op wintersport, anderen dichter bij huis.

 • Uit de steigers…

  12 februari 2020

  Het zal veel Alblasserdammers opgevallen zijn. Het gemeentehuis is uit de steigers en daarmee komt een voor velen vertrouwd gezicht weer tevoorschijn.

 • Mobiel

  22 januari 2020

  Ik vind ze nog het meest lijken op kleine pausmobieltjes, maar het zijn echte autootjes. Ze zijn niet zo groot, rijden elektrisch en kunnen drie mensen vervoeren. Er kan zelfs een rollator mee. Ik heb het natuurlijk over de Wijkhopper. Een heel nieuw fenomeen waar we eigenlijk gewoon hartstikke trots op kunnen zijn.

 • Een bijzonder jaar

  08 januari 2020

  2019: een bijzonder jaar voor Alblasserdam. Een jaar waarin raadsleden van CDA, ChristenUnie, D66, PvdA, SGP en VVD aan de slag gingen met datgene waarmee zij persoonlijk het verschil wilden maken. 2019 was ook het jaar van de moeilijke gesprekken. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari 2019 wenste ik ons allen toe vele stappen voorwaarts te zetten in en voor Alblasserdam en de Alblasserdammers. Deze drie invalshoeken bij elkaar leveren een jaaroverzicht op met memorabele momenten.