Blik op ons college

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college.

 • Alert, luisterend, signalerend, adviserend... en altijd onafhankelijk!

  15 mei 2024

  Zes gemotiveerde en betrokken inwoners, die als vrijwilliger vanuit hun eigen kennis en ervaring adviseren. Dat zijn de zes leden van de Alblasserdamse Adviesraad Sociaal Domein. Alle leden hebben kennis of ervaring op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet of Participatiewet. Dit kan vanuit persoonlijke ervaring of vanuit de professie die zij uitoefenen of in het verleden hebben uitgeoefend.

 • Regionale innovatietafels

  08 mei 2024

  Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder! Dit geldt zeker voor ondernemers in de Drechtsteden. Op initiatief van de Federatie ondernemersverenigingen Drechtsteden zijn er verschillende innovatietafels gestart. Hier zoeken ondernemers samen naar oplossingen voor maatschappelijke problemen. In deze column vertel ik graag iets meer over het mooie werk van ondernemers aan twee van deze innovatietafels.

 • Samen herdenken

  30 april 2024

  Deze periode in het jaar staat altijd in het teken van herdenken. Ik vind het belangrijk dat we dit met elkaar blijven doen. In Nederland leven we al 80 jaar in vrede. Steeds minder mensen hebben de oorlog zelf meegemaakt. Het leven in vrijheid lijkt soms vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

 • Voor iedereen toegankelijk

  24 april 2024

  Twee maanden geleden hadden wethouder De Deugd en ik een eerste ontmoeting in het kader van de toegankelijkheid in Alblasserdam. Onder de titel ‘Klankbordgroep gehandicapten’ spraken we een aantal mensen met een fysieke en/of visuele beperking. Het ging over hoe zij ons dorp ervaren en waar ze zoal tegenaan lopen.

 • Beweeg en sport voor het goede doel

  16 april 2024

  In de aanloop naar de zomer wil ik graag het belang van sporten onderstrepen. Nu de dagen langer worden en de zon vaker schijnt, is dit het perfecte moment om actief te worden en van de buitenlucht te genieten. En niet te vergeten: te werken aan je gezondheid.

 • Het goud van de samenleving

  15 maart 2023

  De lente staat voor de deur! Overal in grasvelden, tuinen en bermen komen de narcissen en krokussen weer op. Voorzichtig openen ze hun eerste bloemen en tonen ons hun gele, witte en paarse kleurenpracht. Aan de takken van de bomen is de eerste bloesem waar te nemen. En op de kinderboerderij zijn de eerste geiten lammeren geboren.

 • Praat mee over uw wijk en de toekomst

  08 maart 2023

  De Omgevingswet zorgt voor meer duidelijkheid over de ruimte waarin we wonen, werken en leven. Denk aan water, wegen, natuur, monumenten en het bouwen van nieuwe woningen of gebouwen. In deze wet worden bestaande regels samengevoegd en vereenvoudigd.