Blik op ons college RSS icoon

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college.

 • Kinderdijk

  10 juli 2019

  Afgelopen week werden wij verrast door het idee om Nederlandse Werelderfgoederen in het zonnetje te zetten tijdens het Eurovisie Songfestival dat volgend jaar in Nederland wordt gehouden. Hoe mooi zou het wel niet zijn als rond de tweehonderd miljoen mensen wereldwijd getrakteerd worden op beelden van de Beemster, het Woudagemaal en de molens van Kinderdijk. Met een uitnodiging erbij om langs te komen.

 • Zorg(en)

  26 juni 2019

  Onlangs verscheen de perspectiefnota 2020. Hierin beschrijft het college de financiële ontwikkelingen die op ons af komen en de keuzes om die ontwikkelingen in de begroting te verwerken.

 • Mensenwerk

  12 juni 2019

  "En nu moet jij eens even heel goed naar mij luisteren...", gevolgd door een scheldpartij die ik hier niet zal herhalen. Ik loop net onze kantoortuin binnen en zie mijn medewerker met een rood hoofd aan de telefoon zitten.

 • Verhuizen

  29 mei 2019

  Al heel lang praat de gemeente over de verhuizing van het woonwagencentrum aan de Staalindustrieweg. Ik ben er als wethouder pas sinds 2014 bij betrokken, maar de gemeenteraad heeft in 2012 al besloten dat de verhuizing van het centrum naar de locatie moest die nu de Vlietbaan heet.

 • In vrijheid herdenken

  15 mei 2019

  Op 4 mei herdachten wij burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

 • Zorgen voor elkaar

  24 april 2019

  Pasen, tijd voor reflectie, stilte, bezinning. Ik hoop dat u de afgelopen Paasdagen tijd hebt gevonden om tot rust te komen en tijd door te brengen met familie en vrienden. Zaken die echt belangrijk zijn.

 • Buiten Beter

  10 april 2019

  Het is inmiddels volop voorjaar. Planten, bloemen en bomen lopen weer uit. Juist dan valt op hoe waardevol en belangrijk groen in Alblasserdam is en waar dat versterkt kan worden. Daar werken we hard aan. In deze collegeperiode is één van de vijf sporen: Buiten Beter. Daarin streven we naar een merkbaar toegankelijker, veiliger, groener en schonere omgeving voor iedereen.

 • SamenDoen

  20 maart 2019

  SamenDoen, een bekende slogan binnen de samenleving van Alblasserdam. We zien om naar elkaar, respecteren elkaar en maken er samen iets moois van.