Kijk voor de meest actuele informatie over het coronavirus op www.zhzveilig.nl.
Meer informatie vindt u op onze speciale pagina over corona.

Blik op ons college RSS icoon

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college.

 • Ontmoeten

  31 maart 2021

  Mijn periode van 16 weken vervangend wethouderschap in Alblasserdam zit er bijna op. Ze zijn omgevlogen, ondanks corona.

 • Veelbewogen jaar 2020

  16 december 2020

  Wij vliegen daarheen. Wij brengen onze jaren door als een gedachte. Dat was de ervaring duizenden jaren geleden. Anno 2020 is dat niet anders. Een veelbewogen jaar ligt al weer bijna achter ons. Niemand heeft vooraf kunnen denken dat 2020 gedomineerd zou worden door het coronavirus.

 • Nieuwe start

  19 augustus 2020

  Iedere zomer maken we een nieuwe start. Dit jaar meer dan ooit.

 • Toerist in eigen land

  05 augustus 2020

  Als u dit leest bent u hopelijk aan het genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie die er voor velen van ons anders zal uitzien dan van tevoren bedacht.

 • Open

  10 juni 2020

  Ik maakte laatst een misstap op de trap. Stuiterend ging ik naar beneden, om enigszins onelegant op de onderste tree te landen.

 • Raadhuisplein

  27 mei 2020

  De werkzaamheden aan het Raadhuisplein gaan volgende week beginnen. Het is alweer ruim vier jaar geleden dat we begonnen te praten over een nieuwe inrichting van het plein.

 • Stilte...

  13 mei 2020

  Zelden kom je op een plaats waar het écht stil is. Waar je, bij wijze van spreken, de stilte kan hóren. Door de gevolgen van het coronavirus is het de afgelopen weken stiller geweest dan velen ooit hebben meegemaakt.

 • Voor onze kinderen

  06 mei 2020

  De staartdelingen doen ze tegenwoordig met streepjes erboven. Weer wat geleerd.

 • Geopende deur

  15 april 2020

  Het coronavirus heeft veel impact op onze samenleving. Veel deuren die normaal open staan, zijn nu gesloten.

 • In de greep

  25 maart 2020

  Deze column kon over niets anders gaan dan wat ons steeds meer in de greep krijgt: het coronavirus. Een virus waarvoor artsen en wetenschappers nog geen goed medicijn hebben en dat veel mensen ziek kan maken.

 • Beste Alblasserdammers

  18 maart 2020

  Afgelopen week zijn er ingrijpende landelijke maatregelen aangekondigd door het kabinet en het RIVM vanwege het coronavirus. Deze maatregelen hebben een behoorlijke impact op ons dagelijks leven, zowel landelijk als in ons dorp.

 • Werk genoeg

  04 maart 2020

  Ik tik dit stukje tekst aan het einde van een rustige voorjaarsvakantie. Velen van u hebben mogen genieten van vrije tijd. Sommigen op wintersport, anderen dichter bij huis.

 • Uit de steigers…

  12 februari 2020

  Het zal veel Alblasserdammers opgevallen zijn. Het gemeentehuis is uit de steigers en daarmee komt een voor velen vertrouwd gezicht weer tevoorschijn.

 • Mobiel

  22 januari 2020

  Ik vind ze nog het meest lijken op kleine pausmobieltjes, maar het zijn echte autootjes. Ze zijn niet zo groot, rijden elektrisch en kunnen drie mensen vervoeren. Er kan zelfs een rollator mee. Ik heb het natuurlijk over de Wijkhopper. Een heel nieuw fenomeen waar we eigenlijk gewoon hartstikke trots op kunnen zijn.

 • Een bijzonder jaar

  08 januari 2020

  2019: een bijzonder jaar voor Alblasserdam. Een jaar waarin raadsleden van CDA, ChristenUnie, D66, PvdA, SGP en VVD aan de slag gingen met datgene waarmee zij persoonlijk het verschil wilden maken. 2019 was ook het jaar van de moeilijke gesprekken. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari 2019 wenste ik ons allen toe vele stappen voorwaarts te zetten in en voor Alblasserdam en de Alblasserdammers. Deze drie invalshoeken bij elkaar leveren een jaaroverzicht op met memorabele momenten.