Naar de inhoud
U bent hier...  Home
Centrumontwikkeling Raadhuisplein en Gemeentehuis Hoe ziet het Raadhuisplein er straks uit?
 

Hoe ziet het Raadhuisplein er straks uit?

De wens van inwoners om van het Raadhuisplein een gezellige ontmoetingsplek te maken wordt met het nieuwe ontwerp gerealiseerd. Het nu nog open en lege plein krijgt straks een knusse, huiselijke sfeer dankzij zitobjecten en grote overdwars geplaatste bakken voor groen. De huiselijke sfeer wordt ook versterkt door het lichtplan; de grote schijnwerpers worden vervangen door 'schemerlampen'.

Fontein

Ook de zo gewenste fontein komt er in de vorm van bedriegertjes, speelse waterelementen die zeker door de Alblasserdamse jeugd op warme dagen goed gebruikt zullen worden.

En hoewel het plein voor het gevoel knusser en kleiner wordt, is er nog volop gelegenheid om er evenementen te houden. Met die wens van inwoners hebben de ontwerpers rekening gehouden. Bijvoorbeeld door de zo gewilde fontein zodanig te ontwerpen dat deze alleen ruimte inneemt als hij in werking is. Als het water niet spuit, kan het gebied waar de bedriegertjes verstopt zitten gewoon gebruikt worden.


Definitief ontwerp Raadhuisplein


In het ontwerp van het plein (zie illustratie hierboven) komt de oorspronkelijke vlakverdeling in de bestrating terug, aan de linkerkant (naast het grijze vlak) de overdwars geplaatste verspringende zit- en groenelementen die het plein een knusse, huiselijke sfeer geven. In het midden (de tegels met de blauwe stippen) is de fontein gedacht, dit deel van het plein blijft gewoon bruikbaar voor evenementen als het water niet spuit.


Bedriegertjes VO Raadhuisplein Bakken groen VO Raadhuisplein

Zitelementen VO Raadhuisplein

Impressie trappen naar havengebied


Impressies van de inrichting van het plein, van boven naar onder: speels water (bedriegertjes), verspringende lage bakken met groen, verschillende zitelementen en een impressie van de trappartij die de verbinding vormt tussen het plein en het havengebied.