Naar de inhoud
U bent hier...  Home Actueel Nieuwsarchief Kies een kunstwerk voor het nieuwe havengebied
 

Kies een kunstwerk voor het nieuwe havengebied

Op maandagavond 22 mei kunt u tussen 19.30 en 20.30 uur uw stem uitbrengen op een kunstwerk dat aan de haven (zijde Zuiderstek) wordt geplaatst. Dit kunt u doen door naar de inloopbijeenkomst in De Portier, Zuiderstek1, te komen of door te stemmen via deze website. De inloopbijeenkomst wordt live gestreamd via Facebook. De plaatsing van een kunstwerk is een volgende stap in de ontwikkeling van het nieuwe havengebied.

Drie kunstwerken geselecteerd

Het kunstwerk wordt mede gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Een beoordelingscommissie bestaande uit Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, Kookgemak, Tourist Info en vertegenwoordigers van het cultureel netwerk Alblasserdam hebben samen uit meerdere voorstellen drie kunstwerken geselecteerd. Inwoners hebben de laatste stem welk kunstwerk op deze markante plek in het dorp komt te staan.


Hieronder ziet u details van de ontwerpen van de kunstenaars als tipje van de sluier. Op maandagavond 22 mei ziet u de gehele ontwerpen.


Kunstwerk 1Kunstwerk 2Kunstwerk 3

Tipje van de sluier

kunstwerk 1

Anamorphosis

Tipje van de sluier

kunstwerk 2

Molenaar

Tipje van de sluier

kunstwerk 3

Op Adem Komen


Dorien Zandvliet, wethouder Cultuur: "Het havengebied is van en voor iedereen. Met het kunstwerk richten we de aandacht op het gebied. We vinden het belangrijk om een kunstwerk te kiezen dat een grote groep aanspreekt." De kunstwerken zijn door de beoordelingscommissie geselecteerd op criteria als uitbundigheid, functionaliteit en verwijzing naar de molens. In de toekomst vertrekt vanaf het havengebied een shuttleservice naar de molens van Kinderdijk.

Programma

Vanaf 19.00 uur is de inloop bij De Portier om de drie kunstwerken op papier bekijken. Om 19.30 uur start de stemronde. U kunt u uw stem uitbrengen op één van de kunstwerken. U kunt ook stemmen via deze website. De inloopbijeenkomst is live te volgen via onze facebookpagina. Om 20.30 uur sluit de stemming. Een dag later wordt bekend gemaakt welk kunstwerk wordt gerealiseerd in het nieuwe havengebied.

Nieuwe ambitie

De afgelopen maanden heeft het college van burgemeester en wethouders met inbreng van inwoners, gemeenteraad, partners en ondernemers een nieuwe ambitie geformuleerd voor het havengebied. Het plan is om het hele gebied rond de haven van Alblasserdam te ontwikkelen tot prettige verblijfs- en overstapplek in het centrum. In de eerste plaats voor Alblasserdammers zelf, in de tweede plaats voor bezoekers (recreanten en toeristen) aan de Alblasserwaard. Het kunstwerk moet een bijdrage leveren aan het aantrekkelijker maken van het gebied. Volgens planning komt het kunstwerk na de zomer.


Meer informatie over de ontwikkelingen in dit gebied vindt u op de projectpagina ontwikkeling havengebied.

Digitaal loket

Contact

Telefoon: 14078 (vijfcijferig)


Whatsapp logo

  06 402 893 92

Bezoekadres:
Cortgene 2

2951 ED Alblasserdam