Naar de inhoud
U bent hier...  Home Actueel Nieuwsarchief Gratis compost op 25 maart
 

Gratis compost op 25 maart

Compost in aanhangerOp zaterdag 25 maart 2017 van 10.00 tot 12.00 uur kunt u gratis compost ophalen. De ophaallocaties zijn ter hoogte van de parkeerplaats volkstuinen aan het einde van de Plantageweg en ter hoogte van de parkeervakken aan het einde van de Waalsingel. Gemeente Alblasserdam en HVC willen u met deze actie bedanken voor het scheiden van uw gft-afval. Uw gft-afval vormt de basis voor compost en groen gas.

Neem zakken of aanhanger mee

Neemt u zelf een aantal zakken of een aanhanger mee om uw compost in te vervoeren. Let op: het is verplicht om uw aanhanger af te dekken met een zeil of net.

Voordelen van compost

Compost is een heel goede grondstof voor de bodem. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Daarnaast gaat het bodemziekten tegen.

Afval scheiden

Een gemiddeld huishouden heeft 160 kilo gft per jaar. De helft hiervan, 80 kilo, belandt in de gft-bak. De andere helft in de restafvalbak en dat is jammer. Een volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan 15 tot 20 kilo compost. Dit levert voldoende groen gas om 21 dagen lang mee te koken of bijna een dag het huis mee te verwarmen. Als u beschikt over een mogelijkheid om gft-afval gescheiden in te leveren, doet u dit dan vooral!

Meer informatie

Meer informatie over gft en het scheiden van afval vindt u op www.indegoeiebak.nl. Op www.compostdag.nl vindt u meer informatie over de compostdag.

Digitaal loket

Contact

Telefoon: 14078 (vijfcijferig)


Whatsapp logo

  06 402 893 92

Bezoekadres:
Cortgene 2

2951 ED Alblasserdam