Naar de inhoud
U bent hier...  Home Actueel Nieuwsarchief Eerste fase Lammetjeswiel feestelijk afgerond
 

Eerste fase Lammetjeswiel feestelijk afgerond

Op woensdag 5 juli 2017 heeft wethouder Arjan Kraijo het eerste deel van het Lammetjeswiel in Alblasserdam dat is opgeknapt geopend. De afronding van deze fase en de opening van het zomerseizoen werd gevierd met iedereen die zich heeft ingespannen om de herontwikkeling van het Lammetjeswiel mogelijk te maken.

Werkzaamheden eerste fase

Op 21 juni zijn de werkzaamheden voor de eerste fase van het recreatiegebied Lammetjeswiel afgerond. Het zandstrand is vergroot, er is een zitrand omheen geplaatst en een nieuw asfaltpad aangelegd. Ook de toiletgroep en twee bruggen zijn vervangen. Verder is er een watertappunt geplaatst, waar iedereen gratis drinkwater kan pakken. Er wordt al flink gebruik gemaakt van de nieuwe fitnesstoestellen en de nieuwe steiger aan het water. De visvereniging heeft aan de overkant van het water twee steigers laten aanleggen. Wethouder Arjan Kraijo: "Ik ben erg blij met het resultaat tot nu toe! Het is echt al enorm opgeknapt. Het Lammetjeswiel is dus klaar voor een mooie zomer. Onze inwoners kunnen hier heerlijk ontspannen op de ligweide of het vergrote strand, maar ook sportief bezig zijn. Een prachtig resultaat van een project dat we samen met de samenleving hebben opgepakt!"

Lammetjeswiel opening fase 1Lammetjeswiel opening fase 1
Lammetjeswiel opening fase 1Lammetjeswiel opening fase 1

Vanaf 10 juli zal Arie Taal weer met zijn mobiele horecakar in het Lammetjeswiel staan. Op de Facebookpagina van de stichting Lammetjeswiel worden data en tijden gepubliceerd.. Op dit moment staan er nog enkele bouwhekken om een deel van het grasveld. Dit is om het pas ingezaaide grasveld een paar weken de kans te geven goed te groeien.

Na de zomer start de tweede fase

Vanaf september wordt verder gewerkt aan de herinrichting. Dan worden de sloten en waterpartijen gebaggerd, de natuurspeelplaats aangelegd, nieuwe waterlopen gegraven, natuurvriendelijke oevers aangelegd, nieuwe bruggen en het amfitheater aangelegd, bruggen vervangen, oude asfaltpaden hersteld en een fruitboomgaard ingericht. De Provincie Zuid-Holland verstrekt voor deze fase een subsidie van €100.000 via het meerjarenprogramma van de Landschapstafel Alblasserwaard -Vijfheerenlanden. Hiervoor ondertekenden de gemeente en de penvoerder van de Landschapstafel op 5 juli een overeenkomst. Volgens planning is de herinrichting helemaal afgerond in het voorjaar van 2018.

Samenwerking met scholen

Aan de tweede fase gaan leerlingen van het Wellantcollege en het Da Vinci College meewerken. Deze scholen zoeken naar projecten in de praktijk waarbij zij leerlingen mee kunnen laten werken met bedrijven in hun sector. Dit geldt zowel voor de groenopleiding als de (civiel)technische. Het Lammetjeswiel geeft voor meerdere opleidingen mogelijkheden om met leerlingen hierop aan te haken. Daarnaast start de uitvoering van de tweede fase gelijk met het nieuwe schooljaar waardoor leerlingen gelijk kunnen instromen. Gemeente en scholen zien het Lammetjeswiel als een opmaat naar een intensievere samenwerking en ondertekenden hiervoor op 5 juli een intentieverklaring om dit voor de toekomst te borgen.

Digitaal loket

Contact

Telefoon: 14078 (vijfcijferig)


Whatsapp logo

  06 402 893 92

Bezoekadres:
Cortgene 2

2951 ED Alblasserdam