Naar de inhoud
U bent hier...  Home Actueel Nieuwsarchief Studenten in januari aan de slag in Lammetjeswiel
 

Studenten in januari aan de slag in Lammetjeswiel

Onder aanvoering van aannemer Verkuil & Moree gaan studenten van Wellantcollege en Da Vinci College vanaf januari 2018 meewerken aan de tweede fase van de herinrichting van recreatiegebied het Lammetjeswiel. De gemeente Alblasserdam, de aannemer en studenten ondertekenden deze week een overeenkomst om de zogeheten 'samenwerking in leren' te bekrachtigen. Namens de gemeente zette wethouder Arjan Kraijo zijn handtekening.

Uitdaging

Na verkennende gesprekken waren drie aannemers bereid om deze uitdaging aan te gaan. De manier waarop de aannemer wil samenwerken met de studenten, speelde een belangrijke rol bij de keuze. Formeel gaat het om een voorlopige gunning aan Verkuil & Moree. De opdracht wordt definitief als de termijn van 10 dagen waarin de concurrerende inschrijvers nog bezwaar kunnen maken tegen de gunning voorbij is.

Lammetjeswiel uitgebreid

In juni 2017 is de eerste fase van de werkzaamheden afgerond. Het Lammetjeswiel is uitgebreid met onder andere een vergroot zandstrand met een betonnen zitrand, een steiger en een nieuw asfaltpad. Ook beschikt het recreatiegebied nu over een watertappunt, nieuwe fitnesstoestellen en een oplaadpunt dat werkt op zonne-energie.

Tweede fase

Tijdens de tweede fase worden o.a. de sloten en waterpartijen gebaggerd, de natuurspeelplaats aangelegd, nieuwe waterlopen gegraven, natuurvriendelijke oevers aangelegd en een fruitboomgaard ingericht. Samen met de studenten gaat de aannemer het basisontwerp verder uitwerken en vervolgens uitvoeren. Als de tweede fase volgens plan verloopt, is de herinrichting van het Lammetjeswiel in het tweede kwartaal van 2018 afgerond.


Een groepsfoto van alle bij de overeenkomst betrokken personen

foto: De partijen die een rol spelen bij de tweede fase van de herinrichting van het Lammetjeswiel kwamen bij elkaar voor de ondertekening van een overeenkomst.
Digitaal loket

Contact

Telefoon: 14078 (vijfcijferig)


Whatsapp logo

  06 402 893 92

Bezoekadres:
Cortgene 2

2951 ED Alblasserdam