Naar de inhoud
U bent hier...  Home Actueel Nieuwsarchief Voorkom babbeltrucs!
 

Voorkom babbeltrucs!

Folder babbeltrucsBabbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven van geld of waardevolle spullen. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag.

Korte filmpjes

De politie-eenheid Rotterdam, project Senioren en Veiligheid, heeft vier korte preventiefilmpjes gemaakt om senioren te attenderen op deze babbeltrucs. In de filmpjes worden praktijksituaties nagebootst en tips gegeven waarmee senioren hun eigen veiligheid kunnen vergroten. De filmpjes zijn bedoeld voor senioren, hun familie en mantelzorgers.

Bekijk hier de filmpjes en een folder met tips.

Tips voor uw veiligheid

Tips die u krijgt zijn onder meer: stel een dagopnamelimiet in om te kunnen pinnen, geef nooit uw pinpas of pincode aan iemand, doe niet zomaar open als er wordt aangebeld, kijk eerst door het raam of deurspion, laat nooit zomaar iemand binnen en sluit zelf de deur achter u. Meld verdachte situaties, bel bij spoed 112 en anders 0900-8844!

Digitaal loket

Contact

Telefoon: 14078 (vijfcijferig)


Whatsapp logo

  06 402 893 92

Bezoekadres:
Cortgene 2

2951 ED Alblasserdam