Corona: informatie voor ondernemers

Op deze pagina vindt u informatie over regelingen naar aanleiding van het coronavirus die voor Alblasserdamse ondernemers relevant kunnen zijn.

Actuele informatie corona

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn vergaande regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn en lees de meest recente nieuwsberichten.

Einde coronasteunpakket voor ondernemers in zicht

Vanaf 1 april 2022 stopt het kabinet met het coronasteunpakket voor ondernemers. Dat betekent onder andere het einde voor de tijdelijk vereenvoudigde uitvoering van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen, de zogenaamde 'Bbz light' (opvolger Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), NOW en Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Verschillende specifieke regelingen voor ondernemers blijven wel gelden na het eerste kwartaal van 2022.

Verwacht u na 1 april 2022 nog (financiële) ondersteuning nodig te hebben, dan kunt u hiervoor terecht bij het Ondernemersloket Drechtsteden. Meer informatie over de mogelijkheden vindt u op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Verlenging tijdelijke Bbz-uitkering van 1 januari 2022 tot en met 31 maart 2022

Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Bbz-uitkering. Deze regeling is verlengd tot en met 31 maart 2022.
Voor een digitale aanvraag kunt u terecht bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ). Lees meer op website van de Sociale Dienst Drechtsteden

Informatie over NOW5

Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november 2021 is aangekondigd dat er een NOW5 komt door de aangescherpte coronamaatregelen. Lees meer op de website van Rijksoverheid

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met onze bedrijvencontactfunctionarissen.