Zorg en Welzijn Route

Samen met instellingen en organisaties op het gebied van zorg en welzijn houden wij in juni 2020 voor het eerst de Zorg en Welzijn Route.

Tijdens deze route gaan leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Alblasserdam op bezoek bij bijvoorbeeld het verzorgingshuis, een fysiotherapiepraktijk of een consultatiebureau.

ZorgrouteNa Techniekroute nu ook Zorg en Welzijn Route

Al een aantal jaren maken leerlingen uit groep 8 maken tijdens de Techniekroute kennis met technische bedrijven in het dorp. Deze succesvolle formule introduceren we nu ook bij op het gebied van zorg en welzijn.

Onderwijs en arbeidsmarkt

De voordelen laten zich raden: kinderen maken op jonge leeftijd kennis met een sector waarin nu en in de toekomst veel werkgelegenheid is. Het is bovendien een kennismaking met een mogelijk toekomstige werkgever in buurt. De Zorg en Welzijn Route past in ons streven om het onderwijs beter te laten aansluiten op de (lokale) arbeidsmarkt.

Doet u mee?

Bent u of is uw organisatie actief in de Zorg- en Welzijnssector en vindt u het leuk om basisschoolleerlingen te ontvangen tijdens de Zorg en Welzijn Route? In het blokje hiernaast ziet u hoe u contact kunt opnemen.