LHBTI-beleid

Sinds 2019 werkt een groep gemeenteraadsleden aan LHBTI-beleid. LHBTI staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekse personen.

In februari van 2019 steunden alle partijen in de gemeenteraad een motie. Hierin werd om dit beleid gevraagd. In kleine groepen hebben mensen uit het dorp daarna over dit onderwerp gesproken. Dit was de basis voor de verklaring ‘Veilig samen-leven in Alblasserdam’ (zie blokje hiernaast).

'Je mag er zijn in Alblasserdam'

Omdat LHBTI een onderwerp is dat volop leeft, heeft de werkgroep daarna een LHBTI beleidsplan geschreven. Dit plan heeft de ondertitel 'Je mag er zijn in Alblasserdam'. De gemeenteraad nam het plan in februari 2021 aan.

Veiligheid en acceptie van iedereen

Doel van het plan is om te zorgen dat alle groepen in Alblasserdam worden geaccepteerd en veilig zijn. Dit doen we onder meer door als gemeente uit te stralen dat iedereen erbij hoort. Zo zullen we hiermee rekening houden bij de keuze voor foto's op o.a. onze sociale media en website. We vragen we organisaties in het dorp om het onderwerp LHBTI te bespreken. Deze vraag stellen we ook aan geloofsgemeenschappen, schoolbesturen en (sport)verenigingen.