Binnentuin Eksterstraat/Waalsingel

De binnentuin tussen de Eksterstraat en de Waalsingel is aan een opknapbeurt toe. Woonkracht10, de SWA en de gemeente Alblasserdam werken samen met de omwonenden aan een plan.

Wat gaan we doen?

We gaan de achterpaden vervangen. Daarnaast brengen we zogenaamde wadi's aan. Die vangen neerslag op en verhelpen daarmee de ervaren wateroverlast. Er komen ook bruggetjes, een boomstam en stapstenen bij, waardoor het ook een speelmogelijkheid voor kinderen is. Daarnaast plaatsen we ook enkele nieuwe speeltoestellen, zoals een vogelnestschommel en een tafeltennistafel. Door het plaatsen van picknickbanken nodigen we de bewoners uit vaker de openbare ruimte op te zoeken en elkaar daar te ontmoeten. We vervangen veel van het bestaande groen om meer doorzicht en ruimte te maken. Tot slot brengen we weer nieuw groen aan en planten we een flink aantal fruitbomen. Straks is er dan ook letterlijk iets te oogsten.

Inspraak

Na een eerste bijeenkomst in de Ichtuskerk eind 2020 heeft een aantal bewoners aangegeven mee te willen denken over de herinrichting. Daaruit is een definitief ontwerp voortgekomen. Deze is op 27 september 2021 gepresenteerd aan de omwonenden. U kunt het definitief ontwerp downloaden (PDF).

Het vervolg

Het werk is inmiddels aanbesteed. De aannemer die het werk gaat uitvoeren is GKB uit Barendrecht. De werkzaamheden starten eind november/begin december 2021. We verwachten dat de aannemer ongeveer zes weken aan het werk is. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld het weer. De nieuwe bomen en beplanting brengen we vóór half maart 2022 aan. Nadat het gras is ingezaaid, kan het een aantal maanden duren voordat we de speeltoestellen plaatsen. De grasmat moet daarvoor namelijk eerst goed gegroeid zijn.