Hof en Singel

Hof en Singel is een woningbouwproject van 78 woningen in verschillende typen en prijsklassen.

Bouwlocatie

Plattegrond Hof en Singel

De bouwlocatie bevindt zich nabij de Esdoornlaan tussen de Anjerstraat en het Schildmos. Op de locatie stonden het gebouw van de voormalige LTS met bijbehorende gymlokaal en het voormalige zwembad. Net buiten het plangebied bevindt zich het sportcentrum Blokweer (sporthal en het nieuwe zwembad). Het plan voorziet in verharding, groen, water en een speelplaats.

Projectverloop

In 2008 zijn ontwerpopgaven gemaakt door drie projectontwikkelaars. De gemeente heeft met Herkon B.V. een intentie- en vervolgens een koop- en realisatieovereenkomst gesloten. Vervolgens is een stedenbouwkundig plan opgesteld met woningen en openbare ruimte, zoals parkeerplaatsen, bomen en water. Het aangepaste bestemmingsplan om nieuwbouw mogelijk te maken is per 19 mei 2011 onherroepelijk in werking getreden.

Begin september 2012 is Herkon gestart met de bouw van de eerste woningen in fase 1. Op 20 december 2018 is de laatste woning van de laatste fase (fase 4) opgeleverd. Hiermee is de wijk Hof & Singel klaar. In totaal zijn 78 woningen gerealiseerd, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, levensloopbestendige woningen en een appartementencomplex. De laatste werkzaamheden in de nieuwbouwwijk betreffen onder andere het aanbrengen van groen en openbare verlichting. Herkon heeft vanaf het begin af aan de huidige en nieuwe bewoners bij de ontwikkeling betrokken. Daardoor konden de wensen meegenomen worden in het ontwerp. Voor meer informatie en sfeerbeelden zie ook www.hofensingel.nl.

Fasen Hof en Singel 

Fasering Hof en Singel (uitgelichte woningen fase 4 betreft voorlopig ontwerp)

Hof en Singel  Hof en Singel