Kijk voor de meest actuele informatie over het coronavirus op www.zhzveilig.nl.
Meer informatie vindt u op onze speciale pagina over corona.

Alblasserwerf

De jonge wijk Alblasserwerf is bijna compleet. In het tweede kwartaal van 2019 begint de laatste bouwfase. Die bestaat uit zes woningen en 27 luxe appartementen. De verkoop ging in het laatste kwartaal van 2018 van start. De oplevering is gepland in 2020.

Buitendijks wonen

Alblasserwerf verrijst op wat vroeger bekend stond als het Verolme-terrein. Het is de eerste grote, buitendijkse nieuwbouwwijk in Alblasserdam. De kindvriendelijke wijk is ruim van opzet en ligt mooi aan de rivier de Noord, op loopafstand van de halte van de waterbus. Het centrum van Alblasserdam is om de hoek. De wijk telt ruim vierhonderd woningen. Iets meer dan de helft daarvan bestaat uit appartementen, de overige huizen zijn woningen met een tuin. Vorig jaar werd aan de Kraanbaan nog een woonblok met 14 eensgezinswoningen opgeleverd.

Een artists impression van Alblasserwerf

Samenwerking

Bij de bouw van de wijk werkt de gemeente samen met projectontwikkelaars AM Wonen en Volker Wessels. Zij hebben de projectontwikkelingscombinatie Alblasserwerf CV in het leven geroepen.

Bouwlocatie Kade Noord

Kade Noord ligt aan de nieuwe straat Botter, tegenover de halte van de waterbus. De zes kadewoningen komen direct aan het water en de 27 appartementen liggen parallel aan de Jan Smitkade. Deze worden ondergebracht in drie woonblokken, zogenoemde urban villa’s.

Duurzaam en klaar voor de toekomst

De woningen in het project Kade Noord zijn duurzaam en klaar voor de toekomst. De huizen krijgen vloerverwarming, zonnepanelen en een duurzame energievoorziening (bodem-warmtepomp). Deze voorzieningen maken de woningen energiezuinig en comfortabel.

De blauwe blokken in het kaartje hieronder geven aan waar Kade Noord komt:

Kaartje Kade Noord

De bouwfases van Alblasserwerf

• Kade Noord (6 kadewoningen en 27 luxe appartementen): nu in verkoop
• Havenmeesters (14 eengezinswoningen): gerealiseerd en opgeleverd in 2018
• Woonblok De Hellingen (203 woningen): gerealiseerd
• Woonstraten (83 woningen): gerealiseerd
• De Noord (55 woningen): gerealiseerd
• Dijk- en Havenwoningen (43 woningen): gerealiseerd

Het binnenterrein van Kade Noord

Een impressie van het binnenterrein waaraan de nieuwe woningen in project Kade Noord gaan grenzen.