Willem de Zwijger Papendrecht/HG

Het Willem de Zwijger college biedt vier soorten dakpanbrugklassen aan (2 niveaus samengevoegd): vmbo/mavo, mavo/havo, havo/atheneum en atheneum/ gymnasium wetenschapsbrugklas.

Logo Willem de ZwijgerInformatie vanuit de school:

In deze klassen wordt op het hoogste niveau lesgegeven. Het Willem de Zwijger heeft twee locaties: in Papendrecht en in Hardinxveld-Giessendam. De Willem gaat uit van jouw talent en stimuleert je om op een zo hoog mogelijk niveau je diploma te halen. Wij spannen ons daar samen met jou en jouw ouders voor in. 

Coach- en flexuren

Je hebt je eigen coach. Aan het begin van het schooljaar heb je een startgesprek met je ouders en coach. Elke drie weken heb je een gesprek met je coach. Naast je basisrooster heb je flexuren. In de flexuren maak je een keuze om extra uitleg te krijgen, een extra activiteit te doen of onder begeleiding huiswerk te maken zodat je thuis minder werk hebt!

Digitaal

In de brugklassen wordt een eigen Chromebook aangeschaft via de school. Een Chromebook is een snelle laptop. Al het werk wordt opgeslagen in de Cloud, zodat je op elk moment en overal bij je schoolwerk kan. Leerlingen in de huidige 1e, 2e en 3e klassen beschikken (inmiddels) al over een eigen Chromebook. 

Willem Junior Academie 

De Willem Junior Academie bestaat uit een groot aantal modules die onder schooltijd worden aangeboden. Je kunt sportieve, creatieve of technische modules kiezen. De modules volg je in de flexuren. Enkele voorbeelden van modules zijn: Muziek Academie, Dans-Squad, Cambridge Engels en Arduino (programmeren). 

Sportklas 

In de sportklas sport je twee uur extra tijdens flexuren, zowel in de sportzaal als buiten. Plezier in bewegen is belangrijker dan hoe goed je bent! De sportklas sluit aan op de examenvakken LO2 (Lichamelijke Opvoeding 2) op de mavo en BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) op de havo. Tevens leer je zo ook kinderen uit andere klassen kennen. 

Meer weten? Kijk op www.wdezwijger.nl.