Walburg College Zwijndrecht

Het Walburg College is een middelgrote openbare school voor atheneum, havo en mavo, ondergebracht in één toegankelijk en overzichtelijk schoolgebouw, gelegen in de wijk ‘Walburg’ in Zwijndrecht.

Logo Walburg zwijndrechtInformatie vanuit de school:

In school en op het rookvrije schoolplein heerst een ontspannen en veilige sfeer. Op het Walburg kennen wij elkaar en werken wij met elkaar aan onze ontwikkeling, want de school is van ons allemaal.

Flexrooster

Op het Walburg College werken we met een flexrooster, dat jou goed voorbereidt op je toekomst na de middelbare school. Er is veel ruimte voor keuzemogelijkheden en je leert onder andere plannen en organiseren. In bepaalde leerjaren kan al het huiswerk op school, onder begeleiding, gemaakt worden.

Tweetalig onderwijs voor havo/vwo (schakelklas)

Als je kiest voor tweetalig onderwijs, word je vanaf dag één ondergedompeld in de Engelse taal. Tot en met het derde leerjaar volg je driekwart van de lessen in het Engels. In de bovenbouw kun je het International Baccalaureate: English Language en Literature A (vwo) behalen of het Cambridge Advanced examen (havo) afleggen.

Technasium voor havo/vwo (schakelklas)

Houd je van onderzoeken en techniek? Kies dan voor het technasium. Naast de reguliere vakken volg je het vak onderzoek en ontwerpen. Door middel van levensechte opdrachten van bedrijven leer je onderzoeken op te zetten en ga je aan de slag met het maken van nieuwe ontwerpen. Samenwerken is heel belangrijk, want we werken altijd in teamverband.

Jonge mavo ondernemers

In het project jonge mavo ondernemers maak je vanaf het eerste leerjaar kennis met het zakenleven. In het derde leerjaar run je in kleine groepjes een eigen bedrijf. Via aanvullende modules kan je in het vierde jaar het Vecon Business School Certificaat behalen.

Bèta challenge project

Je gaat met je klasgenoten zoeken naar technologische oplossingen voor problemen uit alle mogelijke sectoren: gezondheid, energie, handel, voeding, transport, wetenschap en vormgeving. Zo leer je samenwerken, plannen, organiseren, onderzoeken en presenteren: vaardigheden die belangrijk zijn voor later. Je bent dan goed voorbereid op het vervolgonderwijs. 

Traject voor hoogbegaafden

Heb je behoefte aan extra uitdaging of aan meer ruimte om je eigen onderwijs zelf mee vorm te geven? Dan is het hoogbegaafdentraject wellicht iets voor jou.

TOM (Talent Op Maat)

Heb je extra tijd, ruimte en aandacht nodig om je talenten te ontwikkelen? Wij bieden je extra begeleiding binnen de flexuren om aan andere dingen te werken dan het gewone lesrooster.

Theater

Het Walburg College beschikt over een eigen theater en een dramadocent. Houd jij van muziek, toneel of dans? In het theater verzorgen docenten en leerlingen jaarlijks meerdere muziek- en theateravonden. 

Internationalisering

De ontwikkeling van jouw talent kent geen grenzen. Leren doen de leerlingen van het Walburg College ook van leeftijdsgenoten uit andere landen, zoals Engeland, Schotland, Italië, Oostenrijk, Roemenië en India.

Debatteren

Debatteren vergroot je zelfvertrouwen en scherpt je geest. Wil je beter leren debatteren? Voeg je dan bij de debatclub. De beste debaters nemen in teams deel aan diverse debatwedstrijden, zelfs het NK.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.walburgcollege.nl.