Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht

Het Stedelijk Dalton Lyceum is een openbare school in Dordrecht voor vmbo, havo en vwo.

Logo Dalton LyceumInformatie vanuit de school:
 
Het Stedelijk Dalton Lyceum gelooft in de unieke kwaliteiten van elk kind. We kijken samen naar jouw behoeften en ontwikkeling. Bij ons is er altijd een passende leerweg voor jou, want zoals jij is er maar één! Daarom Dalton!

Op het Stedelijk Dalton Lyceum wordt al meer dan 25 jaar, met veel succes, onderwijs gegeven op basis van vijf Daltonkernwaarden. Deze waarden zijn belangrijk om later goed voor jezelf te kunnen zorgen, tijdens bijvoorbeeld je vervolgopleiding of in je werk. Daarom zie je deze waarden veel terug in onze school en tijdens de lessen. Het Daltononderwijs is wereldwijd bekend en er zijn veel scholen, ook in Nederland, die lesgeven op basis van de Daltonwaarden:

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid 
  • Samenwerken
  • Zelfstandigheid
  • Reflectie 
  • Effectiviteit 

Doordat wij geloven in het optimaal benutten van jouw talenten, heb je bij ons veel keuzemogelijkheden. Die keuzes maak je niet alleen, want je wordt hierin altijd ondersteund door mentoren, decanen, docenten en natuurlijk je ouders of verzorgers. Op onze VWO-locatie kan je kiezen om deel te nemen aan de toneelklas, waarbij we een eigen toneel in school hebben. Ook kun je op het VWO Tweetalig Onderwijs (TTO) volgen en hebben we elke vrijdagmiddag voor jou de keuze om je te verbreden in Sport, Cultuur en Maatschappij. Op onze MAVO-HAVO-locatie (ook tweetalig) kun je ook SportXtra, KunstXtra en ScienceXtra volgen en hebben we een bijzondere brugklas die jou helpt de juiste keuzes te maken. Op onze VMBO-locatie bieden we jou al vanaf het eerste leerjaar 10 praktijkuren! Je kan kiezen uit 4 profielen: Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen, Techniek (PIE) en Horeca, Bakkerij & Evenementen. 

Doordat wij onderwijs op maat bieden, zijn we vanaf november 2020 ook een Topsport Talentschool. Wij kunnen dan je schoolwerk afstemmen op je trainingen en toernooien. Daar zijn we best trots op! Sport je op een hoog niveau of heb je die ambitie? Dan zijn wij de school voor jou! 

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op onze website www.daaromdalton.nl, want daar vertellen we nog veel meer over de bijzonderheden van onze school. Ook kun je je aanmelden voor één van onze Expeditie Dalton-middagen of kun je ons altijd bellen voor meer informatie. Wij willen graag kennis met je maken!