Johan de Witt-gymnasium Dordrecht

Het Johan de Witt in Dordrecht is een school voor gymnasium.

Logo Johan de WittInformatie vanuit de school:

Het Johan de Witt is een gezellige school met veel activiteiten voor leerlingen. Zo kun je lid worden van een leerlingvereniging, aansluiten bij een sportteam, meespelen met het schoolorkest of meezingen met het popkoor. We organiseren excursies en reizen, dus je gaat er regelmatig met je klas op uit. 

Cambridge Engels 

Vanaf klas 1 kun je op het Johan de Witt kiezen voor Cambridge Engels. Hierbij krijg je extra lessen Engels en neem je deel aan internationale Cambridge-examens die je helpen om toegelaten te worden tot Engelstalige studies of op buitenlandse universiteiten.

Klassieke talen

Door de kennismaking met de taal en cultuur van de oudheid krijg je een beter beeld van het nu. Grieks en Latijn helpen je bij het leren van andere talen. Grieks en Latijn zijn puzzels, waarbij logica en het leggen van verbanden een grote rol spelen. 

Begeleiding en ondersteuning 

Iedere leerling heeft een mentor. Met je mentor kun je bespreken hoe het met je gaat. In klas 1 krijg je ook ondersteuning van twee tutoren. Tutoren zijn bovenbouwleerlingen die jou kunnen helpen op school. Iedere week krijg je les in ‘leren leren’ en plannen. 

Faciliteiten 

Het Johan de Witt-gymnasium is een kleinschalige school waar leerlingen en docenten elkaar persoonlijk kennen. In deze omgang staan een veilige sfeer en gezelligheid voorop. Er is daarom meer oog voor jouw talent maar ook de ruimte om jezelf te kunnen zijn. In de JdW-uren mag je zélf kiezen wat je leert: van programmeren, Russisch, techniek, Chinees tot een nieuwe sport. Wil je nóg meer uitdaging? In ons Deltaproject werk je aan een zelf bedacht onderzoek. 

We willen dat je een wereldburger wordt en we gaan daarom vaak op pad. In de brugklas starten we het schooljaar met een kamp. Het uiteindelijke hoogtepunt van de reizen is een reis naar Italië of Griekenland.

Dordtse Gymnasiastenclub Vossius 

Vossius organiseert drie keer per jaar een schoolfeest en zorgt voor leuke activiteiten.

Musae

Musae organiseert culturele activiteiten, zoals muziek- en filmavonden met als hoogtepunt een jaarlijkse uitvoering in de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin.

Schoolkrant Janus 

Leerlingen schrijven de artikelen voor de schoolkrant. In de rubriek ‘Fama Est’ staan grappige uitspraken van leraren.

De leerlingenraad 

Iedere klas heeft een vertegenwoordiger in de leerlingenraad. Deze raad vergadert met de schoolleiding.

Muziek

Het Dordts onderbouwkoor en Panta Musica treden op tijdens muziekavonden. Ieder jaar speelt Panta Musica in het Concertgebouw in Amsterdam.

Conferentie

De debatclub doet mee aan nationale kampioenschappen voor scholen. De Model United Nations-club neemt deel aan conferenties met scholieren uit heel Europa.

Open Dag en proeflessen

Wil je meer te weten komen over het Johan de Witt-gymnasium? Bezoek dan onze open dag op zaterdag 30 januari 2021. Ook kun je de school beter leren kennen door mee te doen aan de proeflessen op woensdag 6 januari 2021. Inschrijven doe je door deze website te bezoeken en het inschrijfformulier te verzenden: https://www.jdw.nl/Groep_8.