Gilde Vakcollege Techniek

Het Gilde is het vakcollege voor techniek in Gorinchem en wijde omgeving voor de basisberoepsgerichte leerweg (bb), kaderberoepsgerichte leerweg (kb), gemengde leerweg (gl), techniekhavo en mbo niveau 2 of 3 (bbl-opleiding, de beroepsbegeleidende leerweg).

Logo GildeInformatie vanuit de school:

In het eerste jaar kom je in de brugklas. Daar proberen we de overgang naar het voortgezet onderwijs zo soepel mogelijk te laten verlopen. In dit brugjaar vergroot je je algemene kennis. In het tweede jaar oriënteer je je verder op jouw mogelijkheden. Je maakt verder kennis met onze drie techniekprofielen. Vanaf klas 3 ga je je echt verdiepen in het technische profiel dat jij hebt gekozen:

 • BWI: Bouwen, Wonen en Interieur
  Overal waar je kijkt, zie je resultaten van deze opleiding. Dat begint al in je eigen huis, straat, dorp of stad, met zijn verschillende huizen, kantoren en bedrijfspanden. Niet alleen het gebouw zelf, maar ook de inrichting ervan speelt een grote rol. Al die gebouwen moeten bereikbaar zijn via goede wegen en bruggen.
 • PIE: Produceren, Installeren en Energie
  Werk je graag met machines om dingen te maken? Wil je weten hoe een cv-ketel werkt? Of wil je alle geheimen van stroom ontdekken? Dan is het profiel PIE de richting voor jou. Binnen het profiel PIE kies je een richting; Metaal-, Installatie-, Elektrotechniek, ICT of Maritiem. 
 • M&T: Mobiliteit & Transport
  Altijd al iets gehad met alles wat rijdt? Sta je er weleens bij stil hoe een supermarkt dagelijks aan verse producten komt? Of hoe het mogelijk is dat jouw mobieltje dat in China is gemaakt, gewoon verkrijgbaar is in de winkel om de hoek? Daar is planning, organisatie, vervoer, opslag en voorraadbeheer voor nodig. Als je het een uitdaging vindt dit proces in goede banen te leiden, dan is het profiel Mobiliteit & Transport iets voor jou!

Op het Gilde Vakcollege Techniek kennen we de volgende vormen van specifieke begeleiding:

 • LWOO (Leerweg Ondersteunend Onderwijs)
 • Mentoruur
 • Sociaal-emotionele begeleiding
 • Orthopedagogische hulp
 • Zorgarrangementen

Wij zijn een christelijke school en werken vanuit de gedachte dat de Bijbel, als Gods Woord, de richtlijn is waarnaar wij handelen. Belangrijke waarden zijn dan ook naastenliefde, respect, veiligheid, zorg voor elkaar en verdraagzaamheid. Wij willen een veilige school zijn, waarin leerlingen zich kunnen ontplooien, zoals God dat met mensen bedoeld heeft.

Het Gilde Vakcollege Techniek heeft een regiofunctie: onze leerlingen komen uit Gorinchem en omliggende dorpen. We zijn verbonden met de omgeving en met wat er in de wereld gebeurt. Technologie verandert immers continu en staat aan de basis van innovatie. Als school bewegen we mee en halen we de laatste kennis in huis. Onze aansluiting op de arbeidsmarkt is goed en we werken nauw samen met een groot aantal regionale bedrijven in de stichting WeTech. 

Je hebt iets met techniek. Je leert door te doen. Je wilt keihard werken aan jouw
toekomst. Dan zit je bij ons goed. Het Gilde is hét vakcollege voor techniek in Gorinchem en wijde omgeving. Onze docenten zijn vakmensen die kunnen inspireren en onderwijzen. Je kunt jouw eigen vakgebied kiezen: zo breed en diep als je zelf wilt. Wij dagen je daarin uit!

Meer weten? Kijk op https://gilde.cvo-av.nl.