Gemini College Lekkerkerk

Het Gemini College in Lekkerkerk biedt leerlingen vier stromingen: de basisberoepsgerichte leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg, de theoretische leerweg en de HAVO-klas.

Logo Gemini LekkerkerkInformatie vanuit de school:

Het Gemini College, met een bushalte voor de deur, onderscheidt zich door extra individuele aandacht voor de leerlingen. Dat zorgt voor goede schoolprestaties. Uit cijfers blijkt dat twintig procent van de leerlingen van het Gemini College vroeg of laat de overstap maakt naar een hoger niveau. 

In de basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg worden de klassen bewust klein gehouden om leerlingen extra te kunnen ondersteunen bij vakken die zij moeilijk vinden. Er is in de bovenbouw keuze uit de profielen Dienstverlening & Producten, Economie & Ondernemen, Media, Vorming & ICT en Zorg & Welzijn. Tevens is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de cultuur- en theater- of sportklas. In beide leerwegen wordt gewerkt met een laptop. De theoretische leerweg biedt leerlingen een stevige basis voor een vervolgopleiding. Ook is er in de theoretische leerweg de zogenaamde Theatermavo, waarbij leerlingen naast de theoretische vakken ook in kunstzinnige vaardigheden als zang, dans, muziek en theater examen kunnen doen. Op de Theatermavo krijgen leerlingen les van vakdocenten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de praktijk. Ten slotte is er de HAVO, waar leerlingen een goede basis leggen voor de bovenbouw.

Door de kleine schaalgrootte en de aanwezigheid van bevlogen docenten, is het Gemini College in staat om leerlingen onderwijs op maat te bieden. Zoals de onlangs gepensioneerde schooldirecteur Wim van Eijk zei: “De fase tussen je twaalfde en zestiende levensjaar is zo’n beetje de belangrijkste periode van je leven. Wij proberen onze leerlingen een zo fijn mogelijke schooltijd te geven. De leerling staat bij ons centraal.” Om dit proces zorgvuldig te begeleiden, is er een speciaal ‘zorgteam’, bestaande uit vijf mentoren, die waakt over de individuele ontwikkeling van de scholieren. Vooral zij-instromers (leerlingen die overkomen van een andere school) en kinderen met veelvoorkomende ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, autisme en dyslexie, hebben veel profijt van het zorgteam.

Op het Gemini College wordt gewerkt met vijf pijlers: ontwikkeling, samenwerken, aandacht, kansen en iedereen. Het laatste betekent dat iedereen even belangrijk is. Leerlingen krijgen elke dag weer nieuwe kansen. Er is veel mogelijk op het Gemini College. Wil je in het examenjaar een extra vak doen? Wil je doorstromen naar een hogere klas? Of wil je mee met ‘Gemini on Tour’, waarbij leerlingen op bezoek gaan bij basisscholen in de omgeving? Op het Gemini College kan dat. Daarnaast is er een goede samenwerking tussen leerlingen, ouders en docenten. Die driehoek vindt het Gemini College erg belangrijk, want: leren doe je niet alleen, leren doe je samen. De school probeert, hoe moeilijk het soms ook is, leerlingen elke dag weer nieuwe kansen te bieden. Aan leerlingen om die kans te pakken! 

Meer weten? Kijk op https://geminicollegelekkerkerk.nl.