GSR Rotterdam
Bij GSR Rotterdam kun je terecht voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium.
Informatie vanuit de school:
Op het vmbo zijn er verschillende richtingen: theoretische leerweg (tl) en basis kader (bbl en kbl), eventueel met lwoo. In de brugklas van het atheneum en gymnasium krijg je direct al Latijn. In de tweede klas kies je voor atheneum (zonder Grieks en Latijn) of gymnasium (met deze talen).
De GSR Rotterdam is een gezellige school met een goede sfeer. Er is veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Bij ons op school wordt het christelijk geloof elke dag met elkaar gedeeld. We bidden met elkaar en leren van elkaar wat het betekent om christen te zijn in onze samenleving en in de wereld. Onze docenten, leerlingen en hun ouders/verzorgers hebben verschillende christelijke achtergronden, samen delen we ons geloof in God.
Onze leerlingen komen uit de wijde omtrek: van Leiden tot Dordrecht, van Den Haag tot Alphen aan den Rijn en natuurlijk gewoon vanuit Rotterdam en omgeving. De kans is dus groot dat je met iemand samen kunt reizen! Veel leerlingen komen op de fiets naar school. Het openbaar vervoer is vlakbij: metro, bus en NS station Rotterdam Alexander.
Flexonderwijs
In ons flexonderwijs houden we rekening met de verschillen tussen leerlingen, met hoe je leert en wat je nodig hebt. In de kernlessen (80 minuten) krijg je onderwijs in alle vakken. Daarnaast zijn er flexlessen (40 minuten). Flexlessen zijn er om je extra hulp of uitdaging te geven. Sommige flexlessen zijn verplicht, andere flexlessen kies je. Daarmee volg je dus lessen die bij jou passen. De mentor helpt je bij het kiezen en om steeds zelfstandiger met je schoolwerk om te gaan. Tijdens flexlessen krijg je dus extra uitleg bij bepaalde vakken of juist extra verdieping. Maar je kunt ook meedoen met talentcoaching, debatteren, schaken, muziek, toneel, en nog veel meer.
Samen kom je verder
Je mentor is je vaste aanspreekpunt in school. Als het niet zo lekker loopt, kun je bij hem of haar terecht. Hij kijkt dan samen met je hoe je verder kunt. De mentor werkt dus apart met jou maar ook met groepjes klasgenoten, dat laatste noemen we groepsmentoraat. Je leert met je klasgenoten doelen opstellen en praat met elkaar over verschillende onderwerpen die te maken hebben met: LEREN – studievaardigheden, plannen, overzicht houden; LEVEN – feedback ontvangen en geven, samenwerken, oog hebben voor de ander; KIEZEN – keuzes maken: wat heb je nodig en hoe bereik je dat.
Kijk voor meer informatie op www.gsr.nl.