Farelcollege Ridderkerk

Het Farelcollege is een brede christelijke scholengemeenschap voor atheneum (tweetalig), havo, mavo, vmbo K/B (met lwoo).

Logo Farel CollegeInformatie vanuit de school:

Elke afdeling heeft een eigen gebouw met eigen docententeam. Het Farelcollege is een actieve en gezellige school met extra’s als tweetalig onderwijs, internationalisering, sport en cultuur en veel verschillende activiteiten. De docenten helpen je graag om goed te presteren. Ook als het even iets minder gemakkelijk gaat, krijg je extra begeleiding bij het leren. Je mentor weet wat er speelt en heeft aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Zo stimuleren we je om het beste uit jezelf te halen!

Wat bieden wij:

  • Alle onderwijsniveaus van tweetalig atheneum tot vmbo-basis
  • Uitstekende opstroommogelijkheden
  • Goede leerlingenzorg
  • Dyslexiecoaches
  • Flexuren
  • Voetbalklas, theaterklas, muziekklas
  • Groeigesprekken
  • Dagstart

Advies basisschool

Op advies van de basisschool en gegevens uit het leerlingvolgsysteem word je geplaatst in een brugklas: atheneum, atheneum tweetalig, havo, mavo, vmbo-kader, vmbo-basis en vmbo-basis (incl. lwoo). Bij een dubbeladvies wordt in overleg met de basisschool en ouders gekeken wat het beste voor je is.

Eenjarige brugklas

Als je naar de middelbare school gaat, verandert er veel. De eenjarige brugklas biedt jou de kans om te wennen op je nieuwe school. In dit jaar dagen we je uit, stimuleren en ondersteunen we je en zien we snel of je mogelijk meer aan zou kunnen. Ons opstroompercentage is hierdoor erg hoog. We gaan ervan uit dat je aan het begin van de tweede klas op de juiste plek zit en het niveau hebt bereikt dat bij je past. Dat betekent bijvoorbeeld dat goed presterende leerlingen van havo-1 naar atheneum-2 kunnen opstromen of van kader-1 naar mavo-2. Tussentijds opstromen is ook mogelijk. 

Flexuren, accenturen en maatwerk

Bij de flexuren en accenturen kun je kiezen voor extra uitleg, verdieping of verrijking van de lesstof. Daarbij krijg je begeleiding van de docent of je mentor. In alle lessen is er gelegenheid om alvast met het huiswerk aan de slag te gaan. Zo zijn we voor onze vmbo-basis en vmbo-kader leerlingen een huiswerkarme school.

Voetbalklas, sportklas, atelier, studio en theaterklas (lyceum en mavo)

Tijdens de eerste weken in klas 1 maak je kennis met de voetbalklas, sportklas, atelier (ontwerpen, kunst en film), studio (muziek, mixen en opnemen) en theaterklas (toneel en musical). Na deze kennismaking maak je een keuze voor de rest van het schooljaar. Met een groep leerlingen werk je naar een eindopdracht toe, zoals een toernooi, theaterstuk of film. 

Talenten Horeca & Dienstverlening, Vormgeving & Verkoop en Sport & (Multi)Media (vmbo)

Je krijgt praktijkonderdelen zoals koken, feestjes organiseren, reclame maken, promofilmpjes maken, maar ook informatie over de beroepen die horen bij de verschillende profielen. Zo word je goed voorbereid op je keuze voor één van de profielen in de bovenbouw. 

We willen je graag laten zien hoe leuk onze school is! Kom langs op 29 januari 2021, 16.00-20.30 uur en kijk voor alle belangrijke data op https://www.farelcollege.nl/voorlichting.