Develstein college

Het Develstein college in Zwijndrecht biedt vijf verschillende brugklassen: vmbo-t (ook wel mavo genoemd), atheneum en gymnasium en vmbo-t/havo en havo/atheneum.

Logo DevelsteinToelichting door conrector Marc van Riet:

"De vmbo-t/havo en havo/atheneumklassen zijn dakpanklassen. De dakplanklassen zijn bedoeld voor leerlingen waarvan nog niet zeker is welk niveau het beste bij hen past. In deze klassen krijgen leerlingen les op het eerstgenoemde niveau en als zij bovengemiddeld presteren, kunnen zij doorstromen naar het hoogste niveau van de dakpanklas.

Juniorcollege 

Een leerling zit op zijn plek binnen een school waar hij zich veilig voelt, waar de sfeer goed is en waar hij zijn talent kan ontwikkelen, maar ook kan rekenen op goede begeleiding wanneer dit nodig is. Bij het DevelsteinCollege in Zwijndrecht weten we dat als geen ander. Met een apart juniorcollege voor de onderbouw, een uitgebreid pakket aan extra mogelijkheden en ondersteuning op elk vlak, ontwikkelen leerlingen zich hier in een vertrouwde leeromgeving. Dankzij het juniorcollege is de overstap van groep 8 naar de brugklas niet zo groot. Leerlingen maken gebruik van een eigen fietsenstalling, een eigen ingang, schoolplein en aula met kluisjes. Ook de lessen voor de onderbouw vinden grotendeels in het juniorcollege plaats. Leerlingen uit groep 8 komen terecht in een kleinschalige omgeving tussen hun eigen leeftijdgenootjes waar zij lekker zichzelf kunnen zijn. 

Extra uitdaging en begeleiding

Ook op het gebied van extra mogelijkheden en begeleiding heeft de school een breed aanbod, vanaf de brugklas tot en met het examenjaar. Leerlingen die behoefte hebben aan extra uitdaging kunnen in de onderbouw kiezen voor het sportpakket, het kunstpakket en een cognitief verrijkingspakket. In de bovenbouw biedt het DevelsteinCollege verrijking met het versterkt talenonderwijs en beduidend meer keuze in examenvakken dan standaard, zodat leerlingen een gericht pakket kunnen samenstellen voor hun vervolgopleiding. Denk aan examenvakken als kunst, sport, informatica, design & technology, wiskunde D en elementair boekhouden. De exacte leerling vindt zijn uitdaging in het moderne bèta lab.

Tijdens hun schoolcarrière staan de leerlingen er niet alleen voor. Al vanaf de brugklas worden leerlingen begeleid door de mentor en juniormentoren (leerlingen uit de bovenbouw die brugklassers begeleiden bij de start op hun nieuwe school). Voor specialistische begeleiding, bijvoorbeeld op het gebied van remedial teaching of dyscalculie, kunnen leerlingen terecht bij leerlingbegeleiders, decanen, remedial teachers, schoolmaatschappelijk werk en de zorgcoördinator.

Meer weten? Kijk op www.develsteincollege.nl/Groep_7/8.