Calvijn Hardinxveld

Bij Calvijn in Hardinxveld kun je terecht voor vmbo gemengde en theoretische leerweg en onderbouw havo en atheneum en techniekhavo.

Logo CalvijnInformatie vanuit de school:

Bij Calvijn in Hardinxveld kun je terecht voor:

  • vmbo gemengde en theoretische leerweg 
  • onderbouw havo en atheneum en techniekhavo 

Calvijn is een kleinschalige christelijke school die modern en uitdagend onderwijs biedt. De Bijbelse waarden geloof, hoop en liefde passen we toe in de manier waarop wij binnen de school met elkaar omgaan. Onder andere met goede doelen acties laten we leerlingen ervaren dat ze zelf van betekenis zijn voor anderen en dat ze hoop en liefde kunnen doorgeven.

Iedere leerling een eigen laptop

Op Calvijn bieden wij de ideale mix tussen digitaal onderwijs en lessen op school. Iedere leerling werkt een groot gedeelte van de onderwijstijd met een eigen laptop. Door gebruik te maken van moderne software heeft de docent goed zicht op de vorderingen van de individuele leerling. Hierdoor is het mogelijk om maatwerk te leveren. Het laptoponderwijs van Calvijn bereidt leerlingen optimaal voor op hun toekomst. Doordat sommige vakken gebruik maken van boeken hebben wij een ideale combinatie van leermiddelen en lesmateriaal.

Uitstekende begeleiding 

Zowel ouders als leerlingen waarderen onze school hoog als het gaat om sfeer, veiligheid en begeleiding. Op Calvijn is er veel persoonlijke aandacht en daarom voelen leerlingen zich snel thuis. Op Calvijn geloven we in onze leerlingen. We geloven dat ieder mens, iedere leerling, een voorbeeld is voor anderen. We zijn een veilig thuis voor leerlingen, waar ze met vallen en opstaan en in alle kwetsbaarheid zichzelf verder kunnen ontwikkelen om te werken aan hun toekomst. We helpen leerlingen het beste uit zichzelf te halen en hen te laten ontdekken waar hun kracht zit. 

Techniekhavo 

Calvijn biedt de opleiding techniekhavo aan. Een uniek en innovatief concept, een echte havo-opleiding met extra aandacht voor techniek. Lassen, timmeren, boren, sleutelen, maar ook programmeren en technisch tekenen zijn onderdeel van het programma. Leerjaar 1 en 2 krijgen les in het nieuwe technieklokaal van Calvijn. De techniekhavo is dus een echte havo voor doeners. 

Uitstekende kwaliteit 

Al jaren staat Calvijn bekend om de uitstekende examenresultaten. Ouders en leerlingen geven aan dat het personeel gemakkelijk te benaderen en prettig in de omgang is. Ouders vertellen ons dat ze voor Calvijn kiezen vanwege de manier waarop wij de christelijke identiteit vormgeven, de veilige sfeer en de uitstekende kwaliteit van het onderwijs. 

Meer weten? Kijk op https://calvijn.cvo-av.nl/ontdek/open-dagen.