Kinderboerderij blijft open

Het bestuur van de stichting kinderboerderij de Plantage heeft aangegeven te willen stoppen. De bestuurders en de gemeente zoeken samen naar een oplossing. Voor bezoekers verandert er voorlopig niets. De kinderboerderij blijft open.

De problemen bij het bestuur spelen al langere tijd. De bestuurders waren vol goede moed om de organisatie van de kinderboerderij weer op de rit te krijgen. Helaas is dat niet gelukt. Zij hebben daarom bij de gemeente aangegeven te willen stoppen. 

Oplossing

We zoeken nu samen met hen naar een passende oplossing. Het lijkt waarschijnlijk dat de gemeente tijdelijk een volmacht krijgt om de voortgang van de stichting te garanderen. Vanuit die situatie gaan we op zoek naar nieuwe bestuurders. 

Vrijwilligers

De medewerkers en vrijwilligers bij de kinderboerderij zijn eerder vandaag geïnformeerd over de stand van zaken. Zij hebben daarbij unaniem aangegeven dat ze door willen gaan met het werk op de kinderboerderij. Op die manier worden de dieren goed verzorgd en kan de kinderboerderij zo veel mogelijk open blijven.