September 2022

 • Let op: cybercriminelen misbruiken energietoeslag

  01 september 2022

  Gisteren werd bekend dat criminelen de energietoeslag gebruiken om mensen op te lichten. We roepen inwoners op om alert te zijn. De enige plek waar Alblasserdammers de energietoeslag kunnen aanvragen is bij de Sociale Dienst Drechtsteden.

 • Tijdelijke afsluiting Van Eesterensingel thv de Baandersstraat

  01 september 2022

  Op maandag 12 september 2022 start aannemer Hak Kraanverhuur en Grondverzet BV in opdracht van de gemeente Alblasserdam met het vervangen van de riolering en de bestrating in de Baandersstraat. Voor deze werkzaamheden is het noodzakelijk de Van Eesterensingel ter hoogte van de Baandersstraat tijdelijk af te sluiten en het verkeer om te leiden. De afsluiting duurt van maandag 12 september 09.00 uur tot 16 september 16.00 uur. De afsluiting geldt voor zowel overdag, als in de avond en nacht.

 • Wegafsluitingen in week Havenfestival

  08 september 2022

  Van 12 tot 17 september is de 30e editie van het Havenfestival in Alblasserdam. Voor de festiviteiten is het nodig enkele wegen af te sluiten. Gele borden geven een omleidingsroute aan. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

 • Koninklijke Onderscheiding uitgereikt

  08 september 2022

  Op woensdag 7 september 2022 heeft de heer Van Verk de Erepenning voor menslievend hulpbetoon in brons ontvangen. Deze Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door de burgemeester. De heer Van Verk heeft onderscheiding ontvangen voor zijn bijzondere inzet tijdens de schietpartij op 6 mei jl. op een Zorgboerderij in Alblasserdam.

 • Bijeenkomst over aanvragen energietoeslag

  12 september 2022

  Op vrijdag 16 september is er in het Brughuis een bijeenkomst over het aanvragen van de energietoeslag. Heeft u een laag inkomen of AOW? Heeft u vragen over de energietoeslag of wilt u weten of u er recht op heeft? Dan bent u om 15.00 uur van harte welkom in het Brughuis aan de Ieplaan 2. De bijeenkomst duurt tot 16.30 uur.

 • Kijkje achter de schermen bij vluchtelingenopvang in Jozuakerk (deel 5 van serie)

  13 september 2022

  Sinds ruim drie maanden worden in ons dorp Oekraïense vluchtelingen opgevangen. 106 in de Jozuakerk aan de Ampèrestraat en 78 in de Havenkerk aan de Ieplaan. Jacqueline Rijnberg is projectleider en locatiemanager van de vluchtelingenopvang.

 • Asfalteren De Helling, Dam en Haven

  13 september 2022

  Tussen maandag 24 en vrijdag 28 oktober krijgen De Helling, Dam en Haven een nieuwe asfalt laag. Dit is nodig om de weg veilig en begaanbaar te houden. Aannemer KWS voert dit werk uit in opdracht van de gemeente. Er zijn op verschillende momenten wegafsluitingen. We adviseren inwoners om zich goed te informeren voordat ze de weg op gaan.

 • Gemeenteraad gaat oplossing kiezen voor zwembad

  16 september 2022

  Op dinsdag 20 september 2022 spreekt de commissie Samenleving van de gemeenteraad over de twee oplossingen voor de problemen in zwembad Blokweer. Het gaat om het herstellen van het RVS-bassin of het vervangen van het huidige RVS-bassin door een betonnen bassin. Verwacht wordt dat de gemeenteraad op dinsdag 27 september een besluit neemt om één van deze oplossingen uit te gaan voeren.

 • Resultaten moestuinonderzoek PFAS bekend: nieuwe adviezen voor moestuineigenaren

  16 september 2022

  Het RIVM heeft het onderzoek naar PFAS in groenten en fruit uit moestuinen in de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden afgerond. De meeste inwoners in die gemeenten kunnen groenten en fruit uit eigen tuin eten. Een aantal moestuineigenaren moeten hierbij wel afwisselen met groenten en fruit uit de winkel. Bij enkele moestuinen uit Sliedrecht adviseert het RIVM om helemaal geen groenten of fruit uit de tuin te eten, tenzij de gewassen in bakken met potgrond uit de winkel zijn geteeld.

 • Vluchtelingen uit Oekraïne en kinderbijslag

  23 september 2022

  Bent u een Oekraïense vluchteling? En werkt u niet in Nederland? Dan kunt u geen kinderbijslag krijgen. U kunt wel een vergoeding voor leefgeld aanvragen bij de gemeente.

 • Uitnodiging online training: Herkennen psychische problemen bij vluchtelingen

  23 september 2022

  Deze online training duurt 2 uur en is bedoeld voor particulieren, vrijwilligers en (niet-GGZ)-professionals die vluchtelingen opvangen of met vluchtelingen werken. Dat kunnen ook Oekraïense vluchtelingen zijn.

  De training gaat over het signaleren van psychische problemen. De deelnemers leren signalen herkennen en dan doorverwijzen.

 • Oekraïense vluchtelingen aan het werk in Nederland

  23 september 2022

  Wat zijn de vereisten voor Oekraïners en werkgevers als vluchtelingen willen gaan werken.

 • Veel input geleverd voor de profielschets nieuwe burgemeester

  27 september 2022

  Het bord waarop inwoners begin september konden meedenken over de nieuwe burgemeester is een groot succes geworden. Er zijn meer dan honderd reacties binnen gekomen. We vroegen Alblasserdammers waar de nieuwe burgemeester hart voor moet hebben en waar deze een ster in moet zijn.

 • Terugkeren naar Oekraïne, waar moet u op letten

  23 september 2022

  Sommige vluchtelingen uit Oekraïne willen (tijdelijk) terugkeren naar hun thuisland. Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten.

 • Let op! Stuur Oekraïners door naar een reguliere tandartspraktijk

  23 september 2022

  Let op: stuur geen Oekraïners voor tandartshulp door naar Dental365 in Dordrecht. Hier moeten mensen cash afrekenen. Het is een dure spoedhulpkliniek die op commerciële basis de spoeddiensten van reguliere tandartsen overneemt. Verwijs als er geen spoed is, bij voorkeur door naar de reguliere tandartspraktijken.

 • Kinderboerderij blijft open

  26 september 2022

  Het bestuur van de stichting kinderboerderij de Plantage heeft aangegeven te willen stoppen. De bestuurders en de gemeente zoeken samen naar een oplossing. Voor bezoekers verandert er voorlopig niets. De kinderboerderij blijft open.

 • Gemeente gaat asfalt in bocht Oost-Kinderdijk opruwen als tijdelijke oplossing

  28 september 2022

  De gemeente Alblasserdam gaat vandaag, 28 september, het asfalt in de bocht van Oost-Kinderdijk opruwen om meer ongevallen in de bocht te voorkomen. Dit is een tussenmaatregel. Er zal hierdoor gedurende de dag enige verkeershinder ontstaan. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om alles in goede banen te leiden. Het opruwen zal voor de avondspits klaar zijn.

 • Gemeenteraad kiest voor betonnen zwembad

  29 september 2022

  Op dinsdag 27 september 2022 heeft de gemeenteraad van Alblasserdam gekozen voor herstel van zwembad Blokweer door het vervangen van het huidige RVS-bassin door een betonnen bassin. Ook heeft zij daarvoor geld beschikbaar gesteld.