Pleegzorg in het zonnetje

Dit jaar is de Week van de Pleegzorg van 2 tot en met 9 november. Doel van deze actieweek is om extra aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. De huidige pleegouders worden in het zonnetje gezet en potentiële pleegouders worden actief geholpen en ondersteund in hun keuze of pleegzorg bij hen past.

In de gemeente Alblasserdam hebben wij er dit jaar voor gekozen om de pleegzorg ouders in Landvast uit te nodigen voor een koffiemoment. In aanwezigheid van wethouder De Deugd hebben afgelopen maandag 7 november de pleegzorgouders ervaringen uitgewisseld. Ook de ouders van het gezinshuis in Alblasserdam waren aanwezig. Deze bijeenkomst werd door de aanwezigen op prijs gesteld. "Het is mooi om te horen hoe bevlogen deze pleegouders zijn en de kinderen een veilige omgeving kunnen aanbieden. Ook gaven de aanwezigen aan vaker dan één keer per jaar aandacht te willen besteden aan het werven van pleegouders. Ze dragen daar graag hun steentje aan bij", aldus wethouder De Deugd.

Als gemeente Alblasserdam ondersteunen wij de pleegzorg van harte. Deze intensieve vorm van zorg is erg belangrijk voor kinderen die uit huis zijn geplaatst. Deze kinderen hebben vaak veel nare ervaringen achter de rug en de zorg en liefde van pleegouders is voor hen van groot belang.

Wij nodigen ouders in Alblasserdam uit om eens na te denken of een rol als pleegouder iets voor hen is. Mocht dat zo zijn dan kunt u contact opnemen via de website van pleegzorg.