Mei 2022

 • Informatie over schietincident aan de Molensingel

  06 mei 2022

  De gemeente Alblasserdam is erg geschrokken van het schietincident dat vanochtend plaatsvond bij zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel in Alblasserdam. Daarbij zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen en zijn drie mensen gewond geraakt. Er is een verdachte aangehouden.

 • Veiliger oversteken op de Dam door lampjes in de weg

  27 mei 2022

  Op maandag 30 mei komen er lampjes in de weg voor het zebrapad aan de Dam ter hoogte van de brandweerkazerne. Op deze manier willen wij het veiliger maken om over te steken.

 • Telefoonnummer voor vragen over schietincident

  12 mei 2022

  Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen en zorgen leven naar aanleiding van het schietincident dat ons dorp vanochtend 6 mei trof.

 • Hulp na schokkende gebeurtenis

  08 mei 2022

  Misschien heeft u zelf of hebben uw kinderen behoefte aan hulp na de schok van het schietincident in ons dorp. In het weekend kunt u hiervoor terecht bij de Stichting Welzijn Alblasserdam en na het weekend ook bij het Centrum voor Jeugd en Gezin en natuurlijk bij uw eigen huisarts.

 • Samenkomst in de Ichthuskerk na verdrietige gebeurtenissen

  10 mei 2022

  Vijf kerkgemeenschappen houden dinsdagavond 10 mei een samenkomst in de Ichtuskerk aan het Scheldeplein 2. De verdrietige gebeurtenissen van afgelopen vrijdag 6 mei zijn hiervoor de aanleiding. Die dag kwamen vier jonge mensen om het leven en raakten twee anderen zwaargewond. Iedereen is welkom.

 • Evenementen aangepast in rouwend Alblasserdam

  10 mei 2022

  Op dinsdag 10 mei start de opbouw van de kermis. Op zaterdag 14 mei is de truckersoptocht. Deze evenementen gaan, vanwege de vreselijke gebeurtenissen van vrijdag 6 mei, aangepast door.

 • Afscheidsbijeenkomst voor wethouders Kraijo en Jongmans

  11 mei 2022

  De wethouders Arjan Kraijo en Kees Jongmans keren niet terug in het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Op dinsdag 17 mei nemen wij afscheid van hen tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Rederij van 17.00 tot 19.30 uur. U bent hierbij van harte welkom.

 • Oplossingen mogelijk voor gesloten zwembad Alblasserdam

  10 mei 2022

  Er zijn oplossingen mogelijk voor de problemen door roest- en scheurvorming in zwembad Blokweer in Alblasserdam. Dat blijkt uit het conceptrapport dat de gemeente heeft ontvangen van het gespecialiseerde onderzoeksbureau. Eind mei ontvangt de gemeente het definitieve rapport van het onderzoek.

 • Startsein voor woningbouw op Wipmolenterrein

  11 mei 2022

  Met het tekenen van een overeenkomst gaven woningcorporatie Woonkracht10, projectontwikkelaar Dudok Real Estate en de gemeente Alblasserdam op 4 mei het startsein voor woningbouw op het Wipmolenterrein. Hieraan ging twaalf jaar van onderzoek en plannenmakerij vooraf.

 • Herinneringsboek voor slachtoffers incidenten

  11 mei 2022

  Om de slachtoffers van de ernstige incidenten op vrijdag 6 mei nooit te vergeten ligt er in de hal van De Rederij een herinneringsboek. Wie dat wil kan hierin een boodschap achterlaten.

 • Wethouders voor komende collegeperiode bekend

  16 mei 2022

  Ramon Pardo Kruidenier (D66) en Marten Japenga (Christenunie) gaan deel uitmaken van het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam. De twee andere nieuwe wethouders zijn Margreet de Deugd (CDA) en Freek De Gier (VVD). Hun fracties hadden dit al bekendgemaakt. De installatie van het nieuwe college is op 2 juni a.s.

 • Leefgeld voor Oekraïense vluchtelingen

  17 mei 2022

  Op maandag 23 mei van 13.30 tot 15.30 uur keert een team van de Sociale Dienst Drechtsteden leefgeld uit aan vluchtelingen uit Oekraïne. Dit gebeurt in De Rederij (het gemeentehuis). Vluchtelingen uit Oekraïne die in ons land worden opgevangen hebben daar recht op. De Sociale Dienst Drechtsteden keert het geld uit.

 • Handtekeningen gezet voor huizen op terrein manege

  18 mei 2022

  Wethouder Arjan Kraijo en twee vertegenwoordigers van Polderstraat Alblasserdam B.V. sloten dinsdag 17 mei een overeenkomst. Dit is de eerste stap op weg naar woningbouw op het terrein van de voormalige manege aan de Polderstraat.

 • Grootste zonnedak van Zuid-Holland in gebruik genomen

  20 mei 2022

  Wethouder Arjan Kraijo nam vrijdag 20 mei het grootste zonnedak van Zuid-Holland in gebruik. Op het dak van het distributiecentrum van Goodman aan de Hoogendijk ligt meer dan 33.000 vierkante meter aan zonnepanelen. Dat komt neer op vijf voetbalvelden en is genoeg om 2000 huishoudens van stroom te voorzien.

 • Verlepte bloemen weggehaald van plekken incidenten 6 mei

  27 mei 2022

  De bloemen die zijn neergelegd op de plek van het scooterongeluk van 6 mei aan de Edisonweg zijn door de warmte en de regen verlept. Daarom halen wij ze weg.

 • Coalitie presenteert akkoord: Samen zijn we Alblasserdam

  31 mei 2022
 • Samenzijn voor alle jeugd uit Alblasserdam

  12 mei 2022

  Op zondagavond 15 mei vanaf 20.00 uur is alle jeugd uit Alblasserdam welkom bij een kampvuur op het Scheldeplein. Deze samenkomst genaamd “6 mei & wij” wordt georganiseerd om te luisteren, om te zien en te delen met elkaar. Op 6 mei kwamen vier jonge mensen in Alblasserdam om het leven en raakten meerdere mensen gewond.

 • Jozuakerk klaar voor opvang Oekraïense vluchtelingen

  30 mei 2022

  Sinds 30 mei is de Jozuakerk klaar om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Hoeveel vluchtelingen hier gaan verblijven is nog niet bekend.