Nieuwe stillere halfpipe in skatepark Rembrandtlaan

De gemeente plaatst in de week van 7 juni 2022 een nieuwe halfpipe in het skatepark aan de Rembrandtlaan. Het skatepark bestaat sinds 2004 en werd in 2011 uitgebreid en opgeknapt. Nu is de halfpipe aan vervanging toe. De nieuwe halfpipe wordt van beton en is een stuk stiller dan de vorige.

Op dinsdag 14 juni om 15.00 uur verzorgen wethouders Margreet de Deugd (Jeugd) en Marten Japenga (Buitenruimte) een feestelijke heropening van het skatepark. Met een spandoek ter plaatse nodigen wij omwonenden en gebruikers van het park uit om hierbij aanwezig te zijn. Bij de opening zullen onder anderen ook de jongeren aanwezig zijn die het initiatief hebben genomen voor het skatepark.

Fit en gezond

Wethouder De Deugd: "Dit skatepark is een belangrijke speelvoorziening voor de jeugd in de buurt en in Alblasserdam. We willen een groen en fit dorp zijn en jongeren helpen bij een gezonde leefstijl. Deze plek waar lekker bewogen kan worden past daar natuurlijk heel goed bij." 

Stiller voor de buurt

De nieuwe halfpipe wordt een stuk stiller dan de vorige. Wethouder Japenga: "Via Fixi.nl meldden omwonenden van het skatepark geluidsoverlast. Dit blijkt met name te komen door de populaire stuntstepjes op de halfpipe. We hebben ervoor gekozen nu een betonnen halfpipe te plaatsen, omdat dit stiller is dan het kunststof van de vorige baan. We hopen dat de bewoners hierdoor inderdaad minder overlast ervaren."