Eerbetoon aan oud-wethouders op 'levend' kunstwerk.

De afgelopen acht jaar hebben vier wethouders zich ingezet voor de Samenlevingsagenda In Alblasserdam. Het gaat om de wethouders Jongmans, Kraijo, Verheij en Zandvliet. Kunstenaar Roel Teeuwen heeft hen vereeuwigd op het kunstwerk De Vier Windstreken van Marry Teeuwen-De Jong.

Op initiatief van de burgemeester en de zes fractievoorzitters van de gemeenteraad zijn vier nieuwe koperen plaquettes bevestigd op het kunstwerk Vier Windstreken. Daarop staan de namen van de voormalige wethouders, de periode waarin zij actief waren en enkele persoonlijke kenmerken. Op deze manier bedanken we de voormalige wethouders voor hun inzet.

Levend kunstwerk

Het kunstwerk De Vier Windstreken past bij het maritieme karakter van ons Damdorp. Op de vier zeilen van het kunstwerk zijn op beide zijden van het kunstwerk koperen plaatjes aan te brengen. Zo kunnen de inwoners van Alblasserdam bijzondere gebeurtenissen memoreren. Die variëren van geboorten en overlijdens tot bijzondere momenten, personen en prestaties. Met de vier nieuwe platen herinneren we de verdiensten van de vier oud-wethouders.

Ga gerust eens kijken

Op de rotonde aan de Randweg / Plantageweg staat het kunstwerk "Vier Windstreken". Neem gerust eens een kijkje bij de aangebrachte hommages van onze dorpsgenoten. De plaquettes voor de c zijn verdeeld over vier zeilen naar hun herkomst. Zo staat op de koperen plaat van Dorien Zandvliet de Noordelijke richting prominent gemarkeerd en voor Peter Verheij de Westelijke. Arjan Kraijo wijst in Oostelijke richting en bij Kees Jongmans past de Zuidelijke richting.

Zelf een plaatje maken?

Het kunstwerk De Vier Windstreken is een bijzonder kunstwerk dat meegroeit met het dorp. Het is van alle Alblasserdammers en voor alle Alblasserdammers. Burgemeester Paans en kunstenaar Teeuwen benadrukken daarom dat alle inwoners ook zelf een plaatje kunnen laten maken. Op die manier blijft het kunstwerk levend. Meer informatie hierover is op te vragen bij de Historische Vereniging West-Alblasserwaard of direct bij kunstenaar zelf, de heer Teeuwen. De kosten voor een plaatje zijn afhankelijk van de grootte ervan en het aantal letters. Al vanaf 20 euro kan een plaatje op A7 formaat gerealiseerd worden.